1.5 C
Alajärvi
torstai 28.3.2024
MAINOS
MAINOS

Kesän herkullisimmat kakkureseptit hyödyntävät kotimaista luonnon superfoodia

Kesän mustikkasadosta ounastellaan runsasta, sillä mustikan kukinta oli ennätyksellistä koko Suomessa, ja suomalaisten toisen marjasuosikin, mansikan, satokauden ennustetaan jatkuvan jopa elokuun puoleen väliin saakka.

Marjakauden alkaessa kannattaa poimia luonnon tarjoama superfood talteen ja nauttia ihanista kesämauista herkullisen leivonnaisen muodossa.

MAINOS

Kesäleipomuksissa kannattaa muistaa leivinpaperi, jonka avulla leivonta helpottuu ja siivoustaakka kesäkeittiössä kevenee. Leivinpaperia voit käyttää kaikenkokoisissa ja -muotoisissa vuoissa voitelun sijaan, ja tarvittaessa voit leikata pois ylimääräisen paperin.

Näin selviät tiskistä pelkällä vuoan huuhtelulla ja pyyhkäisyllä, mikä ilahduttaa leipureita erityisesti mökillä, jossa tiskaaminen käy useimmiten käsipelillä. Paperin avulla leivonnaiset irtoavat hyvin vuoasta ja saat ne kauniisti annosteltua ja tarjolle.

Hyödynnä runsas marjasato ja alla olevat ihanat reseptit.

Kesäinen murokakku
(kuva otsikossa)
1 pkt valmista murotaikinaa
Täyte:
1 l tuoreita marjoja (mansikoita, vadelmia, mustikoita, herukoita)
2 dl kuohukermaa
1 prk maitorahkaa
3 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2-3 rkl sitruunamehua
2 tl raastettua sitruunan kuorta
Koristeluun:
tuoretta minttua

Painele sulanut murotaikina SAGA Leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Peitä taikinapohja leivinpaperilla ja kaada päälle kuivaa riisiä tai herneitä painoksi. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Jäähdytä pohja ja poista riisi sekä paperi.

Puhdista marjat ja paloittele mansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta rahka sokerilla, vaniljasokerilla, sitruunamehulla ja raastetulla kuorella. Kääntele seokseen kermavaahto ja puolet marjoista. Kaada seos paistetun muropohjan päälle ja koristele pinta lopuilla marjoilla sekä mintulla.

Mansikoita kuohuviinissä ja kermavaahtoa

ruoka2

500 g mansikoita
2 dl hyytelösokeria
4 dl vettä
1 dl kuohuviiniä

Puhdista mansikat ja leikkaa ne puoliksi.

Annostele mansikat tarjoiluastioihin. Kiehauta vesi ja lisää sokeri. Keitä koko ajan sekoittaen, kunnes liemestä tulee kirkasta.

Lisää liemeen kuohuviini ja anna jäähtyä.

Kaada jäähtynyt liemi mansikoiden päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.

Vaniljakerma

1 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 vaniljatanko
50 g tummaa suklaata

Halkaise vaniljatanko ja ota siemenet veitsen kärjellä pois.

Mittaa kerma, vaniljan siemenet ja sokeri kulhoon ja vatkaa vaahdoksi.

Leikkaa leivinpaperista kolmionmuotoinen pala (esim. leivinarkki kulmista poikittain leikattuna on sopivan kokoinen) ja taittele se pursotinpussiksi.

Täytä kermalla ja pursota kermaa mansikoiden päälle. Raasta lopuksi suklaa rouheeksi annoksen päälle.
ruoka3

Mustikkainen juustokakku
ruoka4

1 pkt valmista murotaikinaa
täyte:
200 g maitorahkaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 kpl sitruunan mehu ja raastettu kuori
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoja
3 kpl kananmunaa
2 dl mustikoita

Painele sulanut murotaikina SAGA Leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 22–24 cm) pohjalle ja reunoille. Valuta rahkasta enimmät nesteet pois. Sekoita kulhossa maitorahkan joukkoon tuorejuusto, sitruunan mehu ja kuori, sokeri, vaniljasokeri, perunajauhot ja kananmunan keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele täytteen joukkoon.

Lisää samalla mustikat. Kaada täyte vuokaan murotaikinapohjan päälle. Paista 180-asteisessa uunissa n. 1 tunti. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun täyte ei enää tartu tikkuun, kakku on kypsä. Jäähdytä kakku kokonaan ennen tarjoilua.

Lähde: Baking & Cooking, Metsä Tissue. Kuvat: SAGA / Metsä Tissue.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät