-0.9 C
Alajärvi
torstai 28.3.2024
MAINOS
MAINOS

Pääsiäisen parhaat ulkoleikit

Suomen Latu tuunasi perinteisistä ulkoleikeistä koko perheelle sopivia pääsiäisleikkejä.

Pääsiäinen tarjoaa monenlaista kivaa askartelua ja puuhaa, joista varmasti pääsiäismunien koristelu on yksi suosituimmista. Ulkoleikit saavat myös piristystä, kun niihin tuo pääsiäiselementtejä mukaan.

MAINOS

Suomen Ladun lastentoiminta muokkasi hauskoista ulkoleikeistä pääsiäisteemaan sopivia. Kaikki leikit on helposti toteutettavissa ja ne toimivat pienelläkin porukalla.

Munakätkö

Piilota pääsiäismunia omalle pihalle tai lähiluontoon. Piirrä yksinkertainen kartta munien luokse. Jätä munat sopivasti näkyville, mutta muista että nokkelat ja haastavat kätköt ovat hauskimpia!

Tipuhippa

Tipuhippaa leikitään tavallisen hipan tapaan. Hipan koskettaessa jää paikallesi, mene kyykkyyn ja räpytä käsiäsi kuin siipiä. Pelastaminen tapahtuu pyrstöjä yhteen hieromalla.

Pääsiäiskisailu

1. Höyhenheitto

Valitaan lähtöpiste. Jokainen kilpailija heittää vuorollaan lähtöpisteeltä oman höyhenen, joka jätetään sen laskeutumispaikkaan tai paikka merkataan esimerkiksi kivellä. Kun jokainen on heittänyt kerran, aloitetaan uusi kierros. Uusi heitto tehdään aina siitä kohdasta, johon höyhen putosi edellisellä kierroksella. Heitetään yhteensä viisi kierrosta.

Viiden kierroksen jälkeen pisimmälle lähtöpisteestä höyhenen heittänyt voittaa. Höyhenen heittoon voi tuoda vaihtelua myös kokeilemalla välillä heittää toisella kädellä.

2. Tasapainoilevat noidat

Etsitään metsästä kaatunut puu tai puun juuri luudaksi. Kukin kilpailija tasapainoilee vuorotellen luudan päällä kahdella tai yhdellä jalalla. Pisimpään luudalla pysynyt on Kyöpelinvuoren notkein noita.

3. Pinkovat pupujussit

Valitaan lähtöpiste. Jokainen kilpailija etsii lähiluonnosta jonkun mielenkiintoisen asian, kuten kävyn tai puusta pudonneen lehden, ja tuo sen lähtöpisteelle. Apuna voi käyttää pientä liinaa, jonka päältä luontokappaleet erottuvat selvemmin.

Leikin ideana on koskettamalla valita yksi liinalle kerätyistä luontoasioista ja lähteä etsimään lähialueelta sitä vastaava asia, jota myös kosketetaan. Tämän jälkeen palataan lähtöpisteelle ja toistetaan sama kuvio kunnes jokainen on löytänyt kaikki luontokappaleet koskettamalla niitä.

Kaikki lähtevät liikkeelle yhtäaikaisesti, mutta osallistujat valitsevat kosketusjärjestyksen itse. Leikkiin tulee lisää hauskuutta kun osallistujat tekevät käsistään itselleen pupunkorvat juostessaan. Kuka onkaan Pupulaakson nopein pinkoja?

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät