perjantai 29.3.2024

Ankkureille tärkeä voitto

Miesten superpesis: Koskenkorvan Urheilijat – Alajärven Ankkurit 0-2 (0-1,3-4)

Ensimmäistä kertaa yli kuukauteen vakiokokoonpanollaan pelannut Ankkureiden superpesismiehistö kaatoi Koskenkorvan täyden pistepotin arvoisesti jo toistamiseen tällä kaudella.

Kolmen pisteen voitollaan Ankkurit nosti itsensä sarjan jumbopaikalta kahdenneksitoista viiden pisteen päähän suoran pääsyn ylempään loppusarjaan takaavasta seitsemmännestä sijasta.

– Voittomme perustana oli tiivis ulkopeli ja ykköspalkinnon pokanneen Ville Väliahon erinomainen lukkaripeli. Vaikka nousimme hienosti toisella jaksolla 3-0 tappioasemasta voittoon ei sisäpelimme toiminut parhaalla mahdollisella tavalla, tiivisti Ankkureiden pelinjohtaja Matti Iivarinen taiston tauottua.

Kolmostilanteet niukasti 13-14 hävinneen Ankkurijoukkueen avainpelaajiksi nousivat Ville Väliahon ohella hyvin sisällä vaihtolyönneissään ja ulkona siepparin tontillaan onnistunut Kari Kellokoski ( 5/7) sekä toisella jaksolla kaksi juoksua saman lyöntivuoron aikana eri lyönneillä lyönyt Sami Mikkolanaho ( 5/7 ).

Koskenkorvan joukkueesta muista erottautuivat hyvin lukkaroinut Juho Hakomäki sekä kakkoskärkenä sataprosenttisesti kentällemenoissaan onnistunut Petrus Puputti ( 6/6 ).

Ottelun ensimmäisen jakson ainut juoksu nähtiin ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla Mikael Penninkankaan lyödessä ja Nestori Yli-Sissalan tuodessa jaksovoiton Ankkureille varmistaneen juoksun.

Toisella jaksolla Koskenkorva karkasi toisen tasoittavallaan 3-0 johtoon Antti Kuusiston ja Jere Dahlströmin lyönneillä ja Ankkureiden lahjoittamalla harhaheittojuoksulla. Jakson kulminaatioksi muodostui kuitenkin kolmannen tasoittava, jossa Ankkurit teki jaksovoittoon riittäneet neljä juoksua Juha Katajiston, Sami Mikkolanahon ja Aki Oravan lyönneillä.

Ankkureiden vieraspelit jatkuvat ensi tiistaina, jolloin vastaan asettuu Hiukassa Sotkamon Jymy.