-3 C
torstai 25.4.2024

LaVelle ja Ankkureille menestystä nuorten SM-kisoista

Viikonloppuna kisattiin nuorten yleisurheilun 14–15-vuotiaiden SM-kisat Raaseporissa ja 16–17-vuotiaiden SM-kisat Iisalmessa.

Touko Puro heitti P15 kiekossa SM-hopeaa ja uuden LaVen ennätyksen. Jukka Purolle (vas.) SM-hopea P14 moukarijoukkueen valmennuksesta. Kuva: Tarja Puro.

16-vuotiaiden kolmiloikassa LaVen Selma Saarinen ponnisti hienosti neljänneksi uudella ennätyksellään 11,85 jääden vain sentin pronssimitalista ja 2 senttiä hopeasta.

16-vuotiaiden pituudessa Selma oli yhdeksäs. N17-sarjan Jutta Väkeväinen urakoi ottelijan tavoin monessa lajissa. Jutta hyppäsi korkeudessa kuudenneksi, pituudessa seitsemänneksi ja kolmiloikassa sijalle 11.

Raaseporissa Touko Puro kiskaisi SM-hopeaa P15-sarjassa komealla uudella ennätyksellään 47,18 parannellen samalla omissa nimissään ollutta LaVen ennätystäkin uusiin lukemiin.

LaVen mitalimenestystä täydensivät Jaakko Tenhunen ja Juho-Joel Mäenpää moukarin P14-sarjan joukkuekisassa, josta kotiintuomisina oli hienosti SM- hopeaa. Jaakko sijoittui P14 moukarissa neljänneksi uudella ennätyksellään 50,59.

Juho-Joel heitti ennätyksekseen 45,63 ja oli kisan seitsemäs. Päälajissaan kiekossa Juho-Joel sijoittui sunnuntaina viidenneksi kovatasoisessa kisassa uudella ennätyksellään 43,06.

Ankkurien nuoret yleisurheilijat hurjana

TP14 ja 15 v. SM -kilpailussa Ankkureiden Eucabeth Kivikangas voitti SM pronssia T15 sarjan 300m aitajuoksussa ajalla 45,56, joka on myös uusi piirinennätys. Eucabethin oma ennätys parani peräti 1,5 sekunttia. – Juoksu onnistui hyvin, lopussa olin kyllä ihan puhki, kertoi iloinen Eucabeth.

Toisen SM pronssimitalin Eucabeth otti T15 sarjan kuulantyönnössä tuloksella 13,30. Lajiyhdistelmä 300m aidat ja kuulantyöntö ei ole ihan tavallinen, mutta moniotteluperiaatteella harjoittelevalta Eucabethilta se onnistuu. Parin viikon päästä kilpaillaan vielä SM moniotteluissa.

Roosa Latva-Laturi hyppäsi T15 sarjan korkeushypyssä SM hopealle tuloksella 165 cm. – Vauhdin kanssa oli tosi paljon ongelmia, sanoi Roosa. – Hyppyjä tuli paljon kaikkiaan 16 kappaletta.

Vuosi sitten Roosa voitti mestaruuden keihäänheitossa, mutta käsivamma esti nyt heitot. Lisäksi Roosa pelaa lentopalloa Ankkureissa ja Soinin Sisussa.

Iisalmessa MN16 ja 17 sarjan SM kilpailussa Juhana Karjanlahti voitti SM hopeaa M17 sarjan moukarinheitossa omalla ennätystuloksella 67,65 ja hävisi kultamitalin 18 sentillä. Juhanan valmentajana toimii Ilari Huttula.

– On tuo Juhana kova tyyppi. Tänä vuonna on ollut vaivoja, mutta siitä huolimatta leka lentää noin kauaksi, kertasi Ilari kilpailua. Ilarin oma yli seurarajojen oleva valmennustiimi saavutti useita SM mitaleja ja pistesijoja.

Aleksi Yli-Mannila oli SM pronssilla M16 keihäänheitossa tuloksella 62,98. Aleksi ei ollut tällä kertaa kovin tyytyväinen tulokseensa, mutta SM mitali pitää aina voittaa ja se on arvokas. Aleksin lajivalikoimaan kuuluu edelleen vahvasti myös salibandy. Heittovalmennuksessa on apuna Sami Peltomäki.

Teemu Tuomela oli mukana M17 sarjan 100 m juoksussa. Alkuerässä lähtö epäonnistui, mutta siitä huolimatta aika oli 11,42 jääden ennätyksestä vain 0,05 sekuntia. 200 metrillä Teemu juoksi oman ennätyksen 23,44 ja oli kilpailun 10.

– Oma ennätys kesän tärkeimmässä paikassa on aina hyvä asia, sanoi Teemun valmentaja Jukka Rintamäki.

Rajala ja Karjanlahti Ruotsi-otteluun

Ankkurien Ville Rajala voitti Tähtikisoissa Tampereella miesten 110m aitojen maaottelukatsastuksen ajalla 14,29. Aika syntyi ilman suurempaa repimistä.

Juoksu oli vähän varovainen, sanoi Ville. – Pääasia oli, että voitin ja varmistin maaottelupaikan.

Maaottelussa nähdään toinenkin Ankkuriurheilija, kun Juhana Karjanlahti valittiin 17-vuotisten maaotteluun. Juhana on mukana moukarinheitossa. Ruotsi-ottelu käydään nyt viikonloppuna Tukholmassa.