-9.3 C
lauantai 20.4.2024

Veto ryösti kotiedun takaisin

Miesten superpesiksen 2. finaaliottelu Sotkamon Jymy-Vimpelin Veto 0-2 (2-3,3-6)

Ottelusarjan tilanne 1-1

Finaalisarjan ensimmäisen ottelun Jymylle kotonaan Saarikentällä hävinnyt Veto oli ottelusarjan toisessa pelissä kuin uudestisyntynyt.

Rohkeaa sisäpeliä ja tiivistä ulkopeliä pelannut Veto oli ottelussa kuskin paikalla alusta loppuun saakka ja vei kolmostilanteet nimiinsä selvin 18-11 lukemin.

Vedon voiton takuumiehiksi nousivat neljä juoksua seitsemästä yrityksestään lyönyt Perttu Ruuska (5/10) sekä kaksi juoksua kolmesta yrityksestään lyönyt ja sataprosenttisesti kakkostilanteet purkanut Henri Puputti (5/9).

Heidän lisäkseen Vedosta muiden yläpuolelle nousi seitsemän juoksua tuonut ykköskärki Teemu Isoketo (3)- Olli Heikkala (2) – Mikko Kanala (2).

Jymyn kotiutustehot lepäsivät pitkälle kolme juoksua kuudesta yrityksestään lyöneen Roope Korhosen (9/13) varassa. Hänen ohellaan Jymystä muiden yläpuolelle nousivat kertaalleen kotiutuksessaan onnistuneet Markus Tuikka (5/6) sekä Jani Komulainen (6/8).

– Pelattiin hieno ottelu. Pelisuunnitelma piti hienosti ja mahtava ulkopeli oli sinetöi voittomme. Tästä on hyvä jatkaa sunnuntaina Saarikentällä, kiteytti Vedon 2. pelinjohtaja Jussi Haapakoski.

Vedon kokoonpanosta puuttui jalkavaivoista kärsivä Sami Haapakoski, mutta hänen tilalleen nostettu Arttu Ruuska pelasi kelpo pelin.

Veto siirtyi ensimmäisen jakson alussa 0-1 johtoon Jymyn Jussi Korhosen haparoidessa Arttu Ruuskan kopinnostopallon kentän pintaan. Roope Korhosen lyötyä tilanteen tasoihin löivät Perttu Ruuska ja Janne Mäkelä Vedolle jaksovoittoon tarvittavat juoksut.

Toisen jakson sisältä aloittanut Jymy siirtyi Roope Korhosen lyönnillä 0-1 johtoon, mutta tasoittavallaan Veto teki kolme juoksua Teemu Isokedon avattua juoksuhanat yllättämällä 0-tilanteessa Jymyn kolmoskopparin Jussi Korhosen kunnarin arvoisesti, jonka jälkeen Henri Puputti tarjoili kakkosrajanäpyllään Isokedolle tuplat ja Perttu Ruuska kumuroi tilanteeksi 1-3 Vedolle.

Jakson ja koko ottelun kulmionaatio nähtiin Vedon kolmannen tasoittavalla Henri Puputin lyötyä ensin keskipompulla Isokedon kotiin, jonka jälkeen Perttu Ruuska pisti pallon kolmosnurkasta maisemiin kahden juoksun arvoisesti nostaen Vedon jo 1-6 johtoasemaan.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran huomenna sunnuntaina Saarikentällä. Ottelu alkaa kello 16.