2.3 C
torstai 25.4.2024

Juuson hiihtokausi avattu

Juuso Mäkelän hiihtokausi on avattu. Juuso hiihtää nyt miesten sarjassa ensimmäistä vuotta ja loppukesän ja syksyn harjoittelu on onnistunut hyvin.

Lokakuussa Juuso leireili korkealla jäätiköllä Itävallan Ramsaussa ja sen jälkeen on ollut pohjoisessa Levillä.

Viime viikonloppuna hiihdettiin Rovaniemellä Suomen Cupin osakilpailut, joissa matkoina oli ensin 10 kilometriä perinteisellä ja sen jälkeen vapaa 15 kilometriä takaa-ajolähtönä.

Huolimatta muutamasta kovasta harjoitusviikosta Juuson alkukauden vauhti näyttää nyt tosi hyvältä. Perinteisellä Juuso sijoitus oli 20. ja takaa-ajossa vapaalla tyylillä sijoitus parani yhdellä. Sijoitus vapaalla olisi ollut parempi mutta Juusolle tuomittiin 31 sekunnin aikasakko kun kilpailun jury totesi kuvista että Juuso oli varastanut lähdössä 0,5 sekuntia.

Suomen Cupissa pisteitä saa 30 parasta joten Juuson pistetili aukesi heti avauskisoissa. Positiivista oli myös se että vapaa tyylin hiihtoon on tullut parannusta ja vauhtia sekä myös perinteisen tekniikan tasatyöntö on kehittynyt entisestään.

Seuraavaksi Juuson kilpailukalenterissa on todennäköisesti Rukalla ja Ristijärvellä hiihdettävät FIS kisat ja sen jälkeen Vuokatti isännöi tämän vuoden ensimmäiset Skandinavia Cup kisat joissa päästään mittaamaan vauhtia mm. kovia norjalaisia ja ruotsalaisia vastaan.