-14.5 C
perjantai 19.4.2024

Kouvottaret kiri Vedon ohi

Vimpelin Veto ja Kouvolan Kouvottaret tarjoilivat jännittävän näytelmän naisten Korisliigan kohtaamisessaan keskiviikkoiltana.

Ottelu aaltoili johtoasemien näkökulmasta: aluksi niskan päällä oli Kouvottaret, toisella jaksolla Veto, kun taas kolmannessa edettiin tasatahtiin. Vedolla oli omat hetkensä vankistaa johtoaan, mutta vastustaja pääsi sanomaan viimeisen sanan ja viemään sarjapisteet mukanaan.

Ottelu päättyi 67–72 (14–15, 24–13, 18–18, 11–26). Veto johti vielä 32. peliminuutin kohdalla pisteellä (56–50).

Kouvottaret kipaisi viiden pisteen johtoon 36. minuutilla, mutta Veto vastasi Pachis Robertsin kahdella onnistuneella vapaaheitolla ja Riikka Kujalan kolmen pisteen hyppyheitolla tilanteeksi 61–61.

Sydney Coffey ja Pachis Roberts huudattivat kertaalleen kotijoukkueen kannattajia onnistuneilla kolmen pisteen hypäreillään. Kouvottarien neljä viimeistä pistettä kirjattiin vapaaheitoista.

Veto-luotsi Jarkko Havu katsoi Vedon voittomahdollisuuden kaatuneen huonoon viimeiseen erään.

– Hyökkäyksessä ei onnistuttu, pysähdyttiin.

Myönteiseksi Havu huomioi sen, että vastustaja ei saanut niin paljon hyökkäyslevypalloja kuin Vedon vastustajat kahdessa aikaisemmassa ottelussa.

– Vieläkin pitää levypallopeliä terävöittää: tämä on jokaisen viiden pelaajan asia.

Kotijoukkueesta onnistuivat parhaiten Avyanna Young (15/11) ja Sydney Coffey 14/7/4 syöttöä.

Vedottarien kausi jatkuu jo perjantaina, jolloin se matkaa Helsinkiin HBA:n vieraaksi.