1 C
Alajärvi
torstai 28.3.2024

Veto takaisin voittokantaan

Vimpelin Vedon naiskoripalloilijat tekivät perjantai-iltana onnistuneen vierailun Helsingin Mäkelänrinteen uintikeskuksessa sijaitsevalle HBA:n kotiareenalle.

Vedon voitto tuli selkein koriluvuin 60–88 (12–13, 14–23, 21–29, 13–23). Vaikka Veto pelasi kolmannen ottelunsa viikon sisään ja pelaajilla oli kuormitusta, ei se näkynyt loppulukemissa.

Voitollaan Veto merkkautti kaksi pistettä sarjataulukkoon. Vedolla on 12 pistettä. Se on pelannut 11 ottelua, joista kuusi on päätynyt Vedolle voitokkaasti.

Vierasjoukkue hallitsi ottelun pelitapahtumia. HBA:n 17-vuotias takamies Sara Bejedi vastasi kolmen pisteen hyppyheitollaan ottelun ensimmäisistä pisteistä. 0–3-tilanne jäi HBA:n ainoaksi johtoasemaksi ottelussa.

Veto venytti johtoaan toisessa erässä ja kolmannessa erässä vieraat hurjastelivat 29 pistettä. Veto oli matkassa yhdeksällä pelaajalla ja peliaikaa jaettiin kaikille.

Vieraiden paras pisteidentekijä oli jälleen Avyanna Young, joka pussitti 22 pistettä. Vedon avausviisikko tehtaili ottelussa kaikkiaan 81 pistettä.

Vetoa ottelussa luotsannut Jukka-Pekka Kujala totesi avausneljänneksen olleen tiukan ja ottelun olleen kokonaisuudessaan positiivisen.

– Paransimme heittopeliä ottelun edetessä. Voiton perustana oli hyvä puolustus. Tosin hyökkäyslevypalloja annoimme vastustajalle liikaa.

Ennen HBA-peliä Vedolla oli allaan kolme tappiota. Kujalan mukaan nyt oli aika voittaa, että joukkue pysyy play off -tavoitteessaan.

Vedon tämän syksyn viimeinen ottelu on kotihallissa joulukuun 9. päivänä. Vastaan saapuu putoamisviivan alapuolella oleva Äänekosken Huima.