-2.6 C
tiistai 16.4.2024

Kyky taipui Maaningalle

Kyky-Betset taipui kotisalissaan Maaningan mahdille luvuin 1-3 (22-25, 16-25, 25-16, 17-25).

Mahti oli ottelun ennakkosuosikki, sillä se on hävinnyt vain yhden ottelun koko kaudella sarjaa johtavalle Hurmokselle. Ennakkoasetelmien mukaan Kykylle ei ollut tulossa helppoa iltapuhdetta.

Kykyn pelaava seitsikko oli uudessa muodossa, kun loukkaantumisten ja sairasteluiden syystä keskipelaajia joutui valmentaja Kalliojärvi muokkaamaan vielä aivan ottelun kynnyksellä.

Yleensä yleispelaajana pelaava Joonas Tulonen otti toisen keskitorjujan paikan ja liberona esiintyi ensimmäistä kertaa tällä kaudella Ilja Liunenko.

Kyky aloitti ottelun vahvasti ja pysyi Maaningan kyydissä aivan erän loppuun asti. Pienen eron Maaninka repäisi joukkueen kapteenin Lasse Räisäsen syötöillä.

Kykyn hyökkäyksistä vastasi hakkuri Tuomas Sillanpää.

2.erässä Kykyn peli sakkasi sekä hyökkäys että syöttöpuolella. Toisen erän kohokohta oli, kun nuori Mosse Kostamo teki ensimmäisen hyökkäyspisteen 1-sarjassa.

Pitkän erätauon jälkeen Kykyn palaset loksahtivat paikoilleen, kun hyökkäykset alkoivat uppoamaan Maaningan kenttään. Maaninka avitti Kykyä 3.erässä lukuisilla syöttövirheillä.

4.erä oli tasaista erän puoliväliin saakka, kunnes Maaningan rutiini tuli esiin. Maaninka oli päättäväisempi hyökkäyspalloissa kuin kotijoukkue.

Hannu Kalliojärvi kommentoi ottelun jälkeen. – Jouduttiin vähän muokkaamaan kuusikkoa juuri ennen ottelua ja siihen nähden taisteltiin hyvin.

– Hyvällä pelillä pystymme haastamaan Maaningan tosissaan, joka saattaa olla tuleva pudotuspeli vastustaja.

Ottelun parhaana palkittiin 20 pistettä tehnyt Tuomas Sillanpää.