-9.3 C
lauantai 20.4.2024

Veto aseeton kotonaan

Naisten Korisliigan toisessa Vimpelin Vedon ja Hyvinkään Pontevan välisessä puolivälieräottelussa oli selvät sävelet ottelun toiselta minuutilta lähtien. Ponteva piti yllä hurjaa pelitempoa ja hyydytti Vedon hyökkäykset. Ponteva hurjasteli ottelusarjan toiseen voittoonsa selvin koriluvuin 51–100. Erälukemat kirjattiin numeroin 13–23, 14–33, 12–24 ja 12–20. Mestaruutta puolustava Ponteva vei levypallotilaston 29–51.
Veto sai vauhtialun otteluun. Puolustuksiin palaaminen loppui päävalmentaja Jarkko Havun mukaan kuitenkin kuin seinään jo ensimmäisellä kymmenminuuttisella. Ponteva teki nopeita hyökkäyksiä ja tulosta syntyi myös kaukoheitoilla.
– Meidän pitää pärjätä yksi vastaan yksi -puolustuksissa ja tulla alas. Jostakin pitää saada energia näihin tilanteisiin, hän mietti jo lauantain kolmatta kohtaamista.
Vedon parhaaksi pisteidentekijäksi nousi laituri Pachis Roberts, joka pussitti 13 pistettä. Jennifer Mathurinin illlan saldo oli 8/5 ja Sydney Coffeyn 8/4. Kotijoukkueen parhaana palkittiin takamies Taru Timo, joka onnistui kaukoheitossaan toisen erän päätösminuuteilla ja huudatti melko hiljaista 273 hengen katsomoa. Vimpelin lukion palloilulinjalainen sai joukkueensa parhaan palkinnon ensimmäistä kertaa naisten Korisliiga-urallaan.
– HyPo pelasi ja puolusti hyvin. Ahdasta oli heittää. Meillä eivät heitot menneet sisään yhtä hyvin, hän totesi ottelun jälkeen.
Ottelusarja jatkuu lauantaina Hyvinkäällä. Sinne Veto lähtee Jarkko Havun mukaan taistelemaan voitosta. Mikäli Veto yltää voittoon, jatkuvat pelit maanantaina Vimpelin liikuntahallilla.