1.7 C
torstai 28.3.2024

Lavettaret taipui Manse pp:lle

LaVe- Manse pp 0-2 (1-5,2-5)

Kauden toisessa kotiottelussa Lavettaret saivat vastaansa hallitsevan Suomen mestarin Manse pp:n Tampereelta. Vierailijoiden rutiini oli tällä kertaa sen verran vahvempi, että kotijoukkue ei pystynyt kunnolla vastustajaansa haastamaan.

Avausjaksolla ensimmäinen vuoropari oli molempien osalta tunnustelevaa, eikä juoksuja nähty. Jakson avausjuoksua juhli kotijoukkue, kun Kaisa Jaakkola karkasi kotiin 3-pesän harhaheitolla.

Manse pp kuitenkin kuittasi johdon omalla tasoittavallaan, kun Susanna Kylä-Kauseen lyönti aloitti vieraiden vahvan vuoron. Johtojuoksu syntyi kotijoukkueen harhaheitolla ja 1-3-juoksu oli nuoren Anna Ala-Kauhaluoman käsialaa. Hetkeä myöhemmin Petra Hussa ja Anniina Kiviharju lisäsivät johdon jo 5-1:een.

Tämän jälkeen molempien joukkueiden sisäpeli meni jälleen kipsiin ja jaksossa ei enempää juoksuja nähty.

Toisella jaksolla Manse pp aloitti juoksujen teon. Jatta Vuorisen lyönnillä nopea Henna Peltokangas kipitti johtojuoksun. Lavettarien sisäpeli jatkui myös toisella jaksolla tuskaisena, Mansen jatkaessa tiivistä ulkopeliään.

Toisessa vuorossa Manse käytännössä ratkaisi jakson. Kylä -Kausen läpilyönnillä johto kasvoi 4-0:aan ja Henna Suomisen yhdellä kotiutuksella tilanne on yhdessä hetkessä 5-0.

Lavettaret saivat kuparisen rikki toisessa vuorossa. Oona Liimatainen kiirehti kotiin vieraiden harhaheitolla. Kun Manse pp ei onnistunut jatkossa lisäämään juoksujaan ja Lavettaret onnistui Emmi Peltolan läpilyönnillä kertaalleen, päättyi toinen jakso vieraille 5-2.

– Tänään oli periaatteessa kaikki katettu sille, että olisimme voineet yllättää vierailijat. Tukkoinen sisäpeli ja molemmilla jaksoilla yksi musta ulkovuoro söivät kuitenkin toiveet menestyksestä. Tänään tehtiin toissijaisia virheitä iso määrä sisäpelissä, mikä piti tilannemäärät pieninä ja muutaman kerran etenijä kuivui kolmospesälle.

– Ulkopeli mielestäni hieman petraantui edellisistä, mutta vieläkin siellä on korjattavaa. Nyt seuraavat pelit on meille jatkon kannalta tärkeitä. Saamme vastaamme ns. päävastustajat. Odotan mielenkiinnolla mikä on tasomme suhteessa päävastustajiimme, kommentoi pelinjohtaja Tero Tuomela.

Ottelutahti on nyt kiivaimmillaan, sillä jo lauantaina Veikkolaan saapuu Fera Raumalta, yksi Tuomelan mainitsemista päävastustajista. Peli alkaa klo 13. Nyt tarvitaan kotiyleisön vankka tuki, jotta pistetili karttuisi.