-1.5 C
keskiviikko 24.4.2024

Matias Noponen Alajärvi-maratonin voittoon

Kyyjärven Kykyä edustava Matias Noponen oli Alajärvi-maratonin miesten yleisen sarjan ylivoimaiseen voittoon ajalla 3.21.16. Kakkoseksi sijoittunut Vaasan Erotuomarikerhon Sebastian Latvala jäi Noposen ajasta yli kymmenen minuuttia ajallaan 3.32.10. Miesten yleisen sarjan kolmanneksi nopein oli Heinäpään Hölkkäseuran Joona Holappa ajalla 3.43,55.

Naisten yleisen sarjan voittoon juoksi Perhon Kirin Merja Honkonen-Pohjonen ajalla 3.24.48.

Alajärven Ankkureiden hiihtojaoston järjestämään maratontapahtumaan osallistui kahdeksankymmentä juoksijaa, joista suurin osa puolimaratonille. Sääolosuhteet maratonin aikana olivat tuuliset lämpötilan lähennellessä hellelukemia.

Huima parannus ennätykseen

Miesten yleisen sarjan voittanut Matias Noponen kertoi parantaneensa täyspitkän maratonin henkilökohtaista ennätystään yhdeksällä minuutilla.
– Puolessa matkassa tuntui siltä että jalat alkavat kramppaamaan, mutta pääsin lopulta maaliin saakka ilman ongelmia, kertasi Noponen.

Sebastian Latvala puolestaan kehui tapahtuman järjestelyjä ja totesi niiden olleen erittäin mallikelpoiset.

Naisten sarjan ykkönen Merja Honkonen-Pohjonen ei ollut täysin tyytyväinen juoksuunsa.
– Jäin hieman normaalisuorituksestani, sillä tavallisesti juoksen 3.20:n paikkeille. Kuukausi sitten juoksin kuusi tuntia, joka ehkä painoi vielä jaloissa, selvitti Honkonen-Pohjonen.

Naisten yleisen sarjan voittanut Perhon Kirin Merja Honkonen-Pohjonen ei ollut täysin tyytyväinen vauhtiinsa.

Naisten puolimaratonin nopein oli Alajärven Ankkureiden Henna Matintupa ajalla 1.41.45. Miesten vastaavan matkan voittoon juoksi Kyyjärven Kyvyn Jari Hakola ajalla 1.20.22.

Tuloksia:
M maraton (7 osallistujaa): 1) Matias Noponen Kyyjärvi 3.21.16, 7) Olli Luomala Alajärvi 4.40.54.
N maraton (2): 1) Merja Honkonen-Pohjonen PK 3.24.48.
M50 maraton (3): 1) Timo Herrala Iivarinkylän Pyrkivä 4:25:43.
N50 maraton (1): 1) Marjo Hutri Häjyt Seinäjoki 5.45.05.
M60 maraton: (6) 1) Heikki Järvenpää Parkano/Lehtimäki 3.28.53.
M puolimaraton (20): 1) Jari Hakola KyKy 1.20.22, 2) Tomoya Tsutsui Alajärvi 1.26.28, 5) Martti Honkonen KyKy 1.39.05, 9) Kalle Nygård AA 1.48.05, 10) T. M. Tyynelä Söyrinki 1.48.06, 11) Felix de Silva AA 1.48.33, 16) Janne Saari LaVe 2.06.05, 17) Arttu Nurminen Alajärvi 2.08.29.
N puolimaraton (15): 1) Henna Matintupa Alajärvi 1.41.45, 3) Johanna Ahopelto Evijärvi, 8) Adele Hautala Alajärvi 2.20.10.
M50 puolimaraton (8): 1) Veli-Matti Virtanen Hämeenlinnan Tarmo 1.38.16, 2) Ahti Honkola SoiSi 1.44.56,
M varttimaraton (6): 1) Veikko Ahonen Keuruun Kisailijat-hiihto 53.52,3) Juho Savola OgolomaTriathlon 0:55:43, 4) Kai Ahola-Olli Alajärvi 1.08.19.
N varttimaraton (7): 1) Sanna Honkonen KyKy 50.14, Maria-Leena Ahola-Olli Alajärven Apteekki 1.08.18.