-2.8 C
tiistai 16.4.2024

Lavettaret jatkoi vahvaa kotivirettään , Oulu kaatui

LaVe-Lipottaret 2-0 (6-5,4-2)

Tiivistahtinen peliviikko alkoi voitokkaasti keskiviikkona Lapuaa vastaan. Perjantaina Veikkolaan saapui sarjakuutonen Oulun Lipottaret.

Hyvään vireeseen äitynyt kotijoukkue piti ohjat käsissä alusta loppuun ja kasvatti kotivoittojen putken kolmeen. Ottelun avainhahmoksi nousi kotijoukkueen lyöjäjokeri Piritta Kärnä neljällä kotiutuksellaan.

Avausjakson Lavettaret aloitti sisävuorolla, kuten aika monesti kuluneella kaudella.

Kotijoukkue sai hyvän alun, kun kärki rakensi ajolähdön ja Lapua-pelin ratkaissut Tanja Tuomela löi pallon vastustamattomasti väliin Oona Liimataisen tuodessa avausjuoksun.

Jatkoa seurasi, kun Emmi Peltola iski välilyönnillä Roosa Ahon kotiin ja Essi Ritola puhkaisi kolmospuolen Tuomelan tuodessa tilanteeksi 3-0.

Lipottaret sai omalla tasoittavalla yhden kotiutusyrityksen aikaiseksi, mutta Juulia Salosen ratkaisulyönti nousi kopiksi.

Toisessa vuorossa Veikot sai rakennettua jälleen tilanteen, mutta painostus kuihtui, kun kotiutustilanteessa tuomittiin takaetenijän estäneen ja kaksi paloa katkaisi vuoron.

Tasoittavallaan Oulu sai luotua kaksi kotiutusyritystä, mutta sateiseksi muuttuneessa säässä kotijoukueen ulkokenttä piti tärkeissä tilanteissa.

Kolmannessa vuorossa Lavettaret iski lisää löylyä kiukaalle. Jakson neljäs juoksu oli Roosa Ahon käsialaa Kaisa Jaakkolan tuodessa.

Seuraavaksi Tuomela iski toistamiseen Liimataisen välilyönnillä kotiin. Samoin teki Piritta Kärnä Janina Männikön tuodessa. Äkkiä tilanne oli muuttunut jo 6-0:aan kotijoukkueen hyväksi.

Liekö sitten hyvän olon tunnetta vai mitä, mutta kolmannessa vuorossa Oulu tuli peliin mukaan. Alkutahdit takaa-ajoon iski Siri Eskola kolmospuolen puhkaisulla, joka tuotti Veikkolan kentällä kunnarin ja kaksi tavallista juoksua. Hetken päästä tilanne tiukkeni entisestään, kun Eskola sai kipitellä rauhassa kotiin vapaataipaleen turvin.

Kun Lavettarien viimeinen sisävuoro oli huono, niin Oulun viimeiseen sisävuoroon mentiin kutkuttavissa 6-4-numeroissa.

Oulu sai yhden tilanteen rakennettua ja siitä myös vahvan avausjakson pelannut Eskola pääsi juoksun verran kaventamaan, mutta viimeinen palo syntyi kakkospesälle ja jakso näin ollen emännille tiukasti 6-5.

Toisen jakson alku oli ensimmäisen jakson toisinto. Oulun sisävuorolla ei tapahtunut juuri mitään, vaan Lavettarien ulkokenttä poimi palot ennen kolmospesää.

Omalla tasoittavalla sisävuorolla LaVe rakensi kärjestä tilanteen ja Kärnä löi välilyönnillä Männikön kotiin. Kun Ritola onnistui kotiuttamaan Ahon, niin Veikot oli siirtynyt kahden juoksun johtoon.

Lavettarien toinen sisävuoro oli myös vahva. Ns. keskipalkki rakensi tilanteen ja Kärnä löi pallon takaa läpi. Lyönti tuotti kotijoukkueella kaksi lisäjuoksua tuojina Aho ja Peltola.

Kolmannessa vuorosssa Oulu sai hieman juonen päästä kiinni ja kavensi Eskolan ja Salosen hyvillä lyönneillä tilanteeksi 4-2, mutta lähemmäksi Oulu ei enää ottelussa päässyt.

Tämä tiesi sitä, että kotijoukkue otti kauden kolmannen kolmen pisteen voiton ja samalla kolmannen perättäinen kotivoiton.

– Tänään saatiin ottelussa molemmilla jaksoille upeat alut, mikä siivitti hienoon voittoon. Keskiviikon Lapua-pelin hyvä tunnetila saatiin mukaan myös tähän otteluun ja siitä pitää jakaa joukkueelle kiitosta.

– Sisäpelissä tänään lyötiin juoksut laadukkailla lyönneillä, eikä pelätty virheitä. Ulkona sattui muutama musta hetki ja typerä virhe, millä Oulu yritettiin pitää pelissä mukana.

– Yksittäisistä pelaajista täytyy nostaa esille Essi Ritola ja Piritta Kärnä, jotka pelasivat vahvan pelin. On erittäin tärkeä juttu joukkueelle, että he kokeneina pelaajina ovat saaneet nyt onnistumisia, pelinjohtaja Tero Tuomela sanoi syystäkin tyytyväisenä.

Pesä Ysit hyydytti Lavettaret

Pesä Ysit- LaVe 1-0(6-6,7-0)

Kolmen pelin viikko sai päätöksen sunnuntaina Lappeenrannassa. Ottelu pelattiin paahtavassa yli 30 asteen helteessä.

Ensimmäisellä jaksolla pelitapahtumat vaihtelivat useaan otteeseen, mutta lopulta jakso tasattiin 6-6. Toisella jaksolla kotijoukkue otti hallinnan heti avausvuorosta lähtien ja piti sen jakson loppuun saakka voittaen näin lopulta jaksoin 1-0.

Aikalisältäkään ei löytynyt virtaa akkuihin toisella jaksolla Lappeenrannassa. Kuva Eeli Hernesniemi.

Veikot sai avausjaksolle lentävän alun, kun Tanja Tuomela puhkaisi ajolähdössä 2-puolen 1+2 juoksun arvoisesti. Hyvästä alusta huolimatta juoksuja ei kuitenkaan avausvuorossa enempää nähty.

Pesä Ysien vastaus oli omassa vuorossan juoksun verran kovempi. Ensimmäisen Lavettarien ulkokenttä lahjoitti täysin tarpeettomasti harhaheitolla. Hetkeä myöhemmin Anna Hellsten iski kahden juoksun arvoisen läpilyönnin ja Marianne Roiha siirsi kotijoukkueen 4-3 johtoon.

Kotijoukkue lisäsi johtoaan toisessa vuorossa Emmi Simosen lyönnillä. Seuraavassa vuorossa Pesä Ysit siirtyi jo ratkaisevan tuntuiseen 6-3 johtoon Essi Pehrmanin kakkospuolen välilyönnillä.

Neljänteen vuoroon Lavettaret löysi koneeseen uutta virtaa ja sai rakennettua tilanteen. Ensimmäinen kavennus juoksu oli jo lähellä harhaheitolla, mutta Oona Liimatainen paloi kotipesän kynnyksellä.

Veikot pääsi kaventamaan, kun Essi Ritolan ja Piritta Kärnän välilyönnit toivat joukkueensa jo juoksun päähän. LaVe kampesi vielä tasoihin kakkospesän harhaheitolla.

Viimeisen tasoittavalle Lappeenranta sai rakennettu muutaman tilanteen, mutta Lavettarien ulkokenttä piti yritykset aisoissa, ja näin ensimmäinen jakso tasattiin juoksuin 6-6.

Toisella jaksolla Pesä Ysit aloitti sisävuorolla ja pelasi sen vahvasti. Hyvillä lyönneillä rakennettiin tilanne ja perättäisillä onnistuneilla kotiutuksilla kotijoukkue siirtyi 3-0-johtoon.

Veikkojen sisäpeli yskähteli toisella jaksolla jo kentällemenoissa, mikä hankaloitti tilanteiden rakentelua. Kun Ysit jatkoi myös toisessa vuorossa vahvaa sisäpeliään ja kiristi samalla otettaan voitosta siirtymällä neljän juoksun johtoon.

Toinen jakso jatkui vahvasti kotijoukkueen otteessa ja se pystyi lisäämään johtoaan käytännössä jokaisessa vuorossa. Kun Lavettaret kärvisteli omissa sisävuoroissaan, päättyi toinen jakso lopulta kotijoukkueelle selvästi 7-0. Veikkojen palkitut olivat Tanja Tuomela ja Janina Männikkö.

– Tänään naisista loppui rehellisesti mehut toisella jaksolle. Ensimmäisellä jaksolla pystyttiin aloittamaan hyvin, mutta ote katosi. Onneksi viimeisessä vuorossa noustiin vielä rinnalle, vaikka kotijoukkue oli pitkään jaksovoitossa kiinni.

– Toiselle jaksolle Pesä Ysit sai niin vahvan startin, että se tukahdutti meidän pelin totaalisesti niin ulkona kuin sisällä. Tehtiin liikaa virheitä räpylässä ja mailan varressa.

– Siinä se suurin ero tänään kotijoukkueeseen tuli. Kolmen pelin viikko oli kuitenkin viimeistä peliä lukuun ottamatta meille myönteinen, joten ei tätä kannata liikaa jäädä murehtimaan vaan lähdetään seuraavaan viikkoon hyvällä voitontahtoisella asenteella, laskeskeli pelinjohtaja Tero Tuomela.

Tuleva viikko on myös kolmen pelin viikko, mikä tuo Veikkolaan ensiksi Superpesiksen kärkijoukkueista torstaina klo 18 Pesäkarhut Porista. Vastustajat vain kovenevat, mutta tuleeko neljäs perättäinen kotivoitto? Sen näet kentällä!