Alajärvi
torstai 28.3.2024

Lavettarilla yhden pisteen reissu Lappeenrantaan

Pesä Ysit – LaVe 2-1 (4-3,1-3,0-0 k.2-0)

Lappajärven Veikkojen osalta alempi loppusarjan alkoi pitkällä vierasottelumatkalla Lappeenrannan Pesä Ysejä vastaan.

Kauden aiempia pelejä hallinnut Pesä Ysit joutui kotikentällään todella koville, ja ottelun ratkaisu nähtiin vasta kotiutuslyöntikisassa, joka päättyi kotijoukkueen voittoon.

Ensimmäisellä jaksolla ottelun juoksut tehtiin molempien joukkueiden osalta levottomasti sujuneessa vuorossa.

Kotijoukkue aloitti sisävuorolla ja rakensi tilanteen. Kolmella perättäisellä yrityksellä se karkasi 3-0 johtoon. Lyöntikierroksen jatkuessa kotijoukkue lisäsi johtoaan Essi Pehrmanin välilyönnillä.

Lavettarien vastaus oli kuitenkin vahva. Tanja Tuomelan puhkaisu vaihtotilanteessa avasi juoksuhanat.

Hetkeä myöhemmin Piritta Kärnän välilyönti ja kotijoukkueen lukkarin lahjoittama vapataival toivat Veikot jo juoksun päähän.

Tämän jälkeen molempien sisäpeli tukehtui täysin. Toinen vuoropari oli juoksuton. Kotijoukkue pääsi toisessa vuorossa painostamaan, mutta Lavettarien räpylät olivat vaihtuneet pitävämpään asentoon.

Kolmannessa vuorossa Lavettarilla oli sauma tulla tasoihin, mutta merkkisekaannus vei varmalta näyttäneen tasoituksen. Näin ollen ensimmäinen jakso meni Pesä Yseille.

Toisella jaksolla Veikot aloitti sisällä ja pääsi heti ensimmäisessä vuorossa 1-0 johtoon Kärnän lyömällä välilyönnillä.

Näissä numeroissa mentiin aina kolmanteen vuoroon saakka, jossa Lavettaret painoi lisää kaasua. Anna Ihamäen välilyönnillä Essi Ritola karkasi kotiin ja hetken päästä Kärnän linjapallo poltti kotijoukkueen räpylöissä vieden vieraat 3-0 johtoon.

Pesä Ysit sai kavennuksen aikaan kolmannessa vuorossa Emmi Simosen lyöntivuorolla, mutta muut yritykset liimautuivat Lavettarien räpylöihin ja näin ollen arvokas vieraspiste oli plakkarissa.

Supervuorossa Pesä Ysit aloitti sisävuorolla, mutta ei onnistunut juoksujenteossa. Näin ollen LaVella oli oiva mahdollisuus tehdä ratkaiseva voittojuoksu omassa vuorossaan.

Supervuoro lähti käyntiin kangerrellen, mutta lopulta saatiin paloton ajolähtö aikaiseksi. Ensimmäinen yritys oli lähellä tuottaa voittojuoksun, mutta Ritolan välilyönnillä tuli tiukka palo kotipesään. Sen jälkeen oli vielä kaksi yritystä kotiin, mutta juoksu jäi tekemättä.

Kotiutuslyöntikilpailussa kotijoukkue teki kaksi juoksua. Lavettarien kaksi ensimmäistä paria olivat lähellä tuottaa juoksun, sen jälkeen yritykset jäivät ponnettomiksi. Pesä Ysit pääsivät täten juhlimaan 2-1 voittoa.

Veikoista palkittiin joukkueen kokeneimmat pelurit Piritta Kärnä ja Tanja Tuomela.

– Heti ottelun jälkeen harmitus oli valtava. Tänään peliesitys oli sellainen, että taisteltiin aidosti kolmesta pisteestä.

– Ensimmäisellä jaksolla ensimmäisen vuoron jälkeen sisäpeli meni nuhaiseksi ja takapalot söivät tekemistä. Toisella jaksolla olimme vahvoja alusta loppuun. Supervuorossa saatiin yksi laadukas yritys ja pari muutakin, mutta ei natsannut.

– Kotiutuslyöntikilpailussa se tärkeä avausjuoksu jäi tekemättä ja sen jälkeen paine näkyi mailanvarressa. Tappio harmittaa, piste on ok, enemmänkin oli tarjolla.

– Peli-ilmeen korjaus ulkokentällä ekavuoron jälkeen herättää isoa kiitosta joukkueelle. Tehtiin paljon voittavia suorituksia.

– Tästä on kuitenkin hyvät lähtökohdat jatkaa alempaa loppusarjaa, joka jatkuu jo perjantaina Veikkolassa. Hyvinkään Tahko saapuu parin viikon takainen tappio mielessä testaamaan kotijoukkueen taidot. Tiedossa on varmasti tiukka vääntö pisteistä, mutta olemme silloin valmiina taistelemaan, lupasi pelinjohtaja Tero Tuomela.