Hautamäki varmisti Suomenmestaruuden Turun SM-rallissa

Ville Hautamäki ja kartanlukija Ari-Pekka Hautanen ovat rallin Suomenmestareita SM4-luokassa. Mestaruus varmistui perjantaina ja lauantaina ajetussa Turun SM-rallissa. Pari ajoi kilpailussa järkevästi toiseksi, vaikka eväät voittoonkin olisivat olleet.
Lähtökohta kauden toiseksi viimeiseen SM-osakilpailuun olivat sellaiset, että voittopakkoa ei Hautamäellä mestaruuden suhteen ollut. –    Reipasta ralli vauhtia kuitenkin mennään. Tärkeintä on se, että Joose Kojo pysyisi meidän takana, Järviseudun Urheiluautoilijoita edustava Hautamäki laski ennen kilpailua.

Turussa ajettiin perjantaina kolme erikoiskoetta illan pimeydessä. Se loi omat haasteensa kilpailijoille. Hautamäki ja Hautanen aloittivat urakan ollen kolmas luokassa 2,5 sekuntia kärjestä.
–    Ensimmäinen erikoiskoe oli pirun liukas. Pieniä ongelmia oli lisävalojen suuntauksien kanssa, mutta hyvä näin, Ville totesi avauspäivän ajamisesta.
Lauantaina edessä oli kuusi erikoiskoetta. Hautamäki kellotti kahdelle ensimmäiselle pohja-ajan ja siirtyi johtoon 0,3 sekunnin turvin. Mutta seuraavalla erikoiskokeella sijoitus muuttui toiseksi, kun Esa Ruotsalainen oli edellä kahdella sekunnilla.

Suurin uhka, Joose Kojo ei pystynyt nyt Hautamäkeä haastamaan, joten Villellä oli ”arpomisen” paikka. Kisan voitto vai mestaruus?
–    Kieltämättä molemmat kävi mielessä, mutta jäimme viimeisellä EK:lla reilu viisi sekuntia lisää. Tämä oli oikein hyvä näin ja nyt se tavoiteltu mestaruus on meidän, Hautamäki sanaili tyytyväisenä. Lopullinen ero voittajaan on 7,2 sekuntia. Syystäkin Hautamäki ja Hautanen olivat ehtoolla tyytyväisiä isäntiä.
–    Onhan tämän eteen paljon kaikki tiimissä tehnyt työtä. Tämä on pitkän työn tulos. Autoon on panostettu tälle kaudelle ja se onkin toiminut tosi hyvin. Mestaruudesta kuuluu kyllä kiitos kaikille mukana olleille, alajärveläinen Hautamäki totesi tyytyväisenä.
SM-sarjan viimeinen osakilpailu kaasutellaan Tampereella 26-27.9.
Vesa Rauhala