Euroopan kulttuuriympäristöpäivät näkyvät myös Etelä-Pohjanmaalla

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien pääviikonloppua vietetään tänä syksynä 12. – 14.9. Kevään ja kesän aikana kulttuuriympäristöpäivien ohjelmassa on ollut kymmeniä tapahtumia ja päivät huipentuvat syyskuussa.
Suomessa järjestetään viikonloppuna kymmeniä tapahtumia Lapista etelärannikolle saakka. Etelä-Pohjanmaalta mukana ovat esimerkiksi perinnetaloretki Etelä-Pohjanmaan järviseudulle ja kävelykierros Ylistaron kirkonkylässä.
Suomessa päivien teemana on tänä vuonna Näkymätön kulttuuriympäristö. Teemalla halutaan tuoda esille niitä kulttuuriympäristön puolia, joita ei ensi vilkaisulla huomaa, kuten menneisyyttä, arjen ympäristöjä ja maiseman tarinoita.
Tapahtumat järjestetään paikallisin voimin ja tapahtumiin on useimmiten vapaa pääsy. Lisätietoja saa www.rakennusperinto.fi -sivuston kalenterista.

Menneisyys ja maisemat mukana

Vuoteen 2013 saakka tapahtuma järjestettiin Suomessa nimellä Euroopan rakennusperintöpäivät. Uuden nimen myötä kulttuuriympäristöpäivät laajenivat myös arkeologista kulttuuriympäristöä ja kulttuurimaisemia käsitteleviin tapahtumiin.
Ohjelmassa onkin useita esihistoriaa ja historiaa esitteleviä seminaareja ja muita tapahtumia.

Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu jatkuu lokakuulle

Lapsille ja nuorille suunnattu Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu jatkuu 15. lokakuuta asti. Kilpailussa tehdään näkymättömästä kulttuuriympäristöstä näkyvää ideoimalla oman lähiympäristön kohteeseen merkityksellistä toimintaa.