Todiste HP:n muikeasta hymystä saadessaan suukon Salla Hemmingiltä.

Bisnestreffeillä tutustuttiin alueen yrittäjiin ja luotiin uusia kontakteja

Perjantaina 5.9. juhlittiin Suomessa Yrittäjän päivää. Hotelli Alvariinissa sitä vietettiin bisnestreffien merkeissä. Paikalla oli noin sata ihmistä tapaamassa uusia yhteistyökumppaneita, verkostoitumassa ja hakemassa inspiraatiota omaan yritystoimintaan. Jo ennen varsinaisen ohjelman alkua tila täyttyi innostuneesta puheensorinasta.
Tilaisuuden alussa jokainen sai mahdollisuuden esitellä itsensä ja yrityksensä. Paikalla oli väkeä koko Järviseudulta. Löytyi niin nuorta yrittäjyyttä värikuulapelien parista kuin myös monia vuosia alueella toimineita tunnettuja yrityksiä.
Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Minna Sillanpää avasi illan ja toivotti tervetulleeksi tapahtumaan. Minna kertoi kattavasti Suomen Yrittäjäjärjestön toiminnasta ja syistä, miksi siihen kannattaa kuulua.
– Yrittäjyydellä on Etelä-Pohjanmaalla positiivinen arvo. Yrityksen perustaminen on aina ollut hyvä vaihtoehto itsensä työllistämiselle. Täällä yrittäjyys ja yritteliäisyys ovat näkyneet tervakauppana, on lähdetty siirtolaisina Ruotsin autotehtaille töihin 60- ja 70- luvuilla ja sitä ennen rapakon taakse Amerikkahan asti. Täältä on osattu lähteä ja kuitenkin tulla myös takaisin. Osa onkin tullut isojen pääomien kanssa.
Suomen Yrittäjäjärjestö tekee töitä sen eteen, että yrityselämän on mahdollista pysyä elinkelpoisena eri puolilla maakuntaa. Tästä esimerkkinä Minna kertoo, että he saivat pienten ja keskisuurten yritysten omistajanvaihdospalvelulle luotua uuden ja innovatiivisen rahoituspohjan ilman julkista hankerahaa. Tämä tulee käytäntöön vuoden 2015 alusta.
Myös Anne Niemi Järvipohjanmaan Yrityspalvelusta toi terveisensä kuulijoille. Tämän jälkeen lavan valtasi Duudsoneista tuttu HP eli Hannu-Pekka Parviainen. Hän ei esityksen aikana turhaan vilkuillut kelloa, vaan jaksoi kiinnostavalla tavalla selostaa Duudsonien uran tapahtumia vaihe vaiheelta.
Duudsonien tarina alkoi siitä, kun ystävykset päättivät kuvata hauskoja videoita, jotka näytettiin kotibileissä kavereille. Pojat huomasivat, että heidän materiaalistaan tykätään, erityisesti kaikesta missä tapahtui kömmähdyksiä. Siitä syntyi unelma oman tv-ohjelman tekemisestä.
Näille pojille mikään ei ole ollut ”maharotonta”. Kaikki lähti liikkeelle heidän luovuudestaan, sinnikkyydestä ja palosta saada toteuttaa itseään. He pääsivät yhdessä aloittamaan matkan kohti unelmaansa. Duudsonit raivasivat uskomattomalla sisulla tiensä Seinäjoen Joupiskalta Hollywoodiin asti kuvauksiin.
Loppukesästä Seinäjoelle avattiin Duudsonit Activity Park, joka on saanut heti hurjan suosion. Siellä kannustetaan liikkumaan leikin varjolla ja aktiviteettia on tarjolla koko perheelle. Myös erilaisissa hyväntekeväisyystempauksissa Duudsonit ovat aktiivisesti mukana.
HP:n lopetellessa puhettaan, tapahtuman ideoija Salla Hemminki riensi lavalle ja yritti puhua HP:ta antamaan hänelle suukon. HP kuitenkin totesi tähän, että minä en voi toivettasi toteuttaa, mutta ainahan sinä voit antaa suukon minulle! Ilta sai todella paljon kiitosta ja toi varmasti jokaiselle uudenlaista potkua työmaalle. Halukkaat jäivät vielä jatkamaan iltaa Jussi Hakulinen Duon esittämien Yön biisien parissa.

Roosa Linnanmäki