Oliver Silvonen, Pihla ja Peeti Peura viihtyvät MLL:n hallituksen edustajien Minna Välimäen ja Marja Kotasen mukaan hyvin esimerkiksi hämähäkkikeinussa.

Soinin Koulutielle valmistui leikkikenttä

Lasten on hyvä leikkiä ja temmeltää Soinissa. Uusimpana hankkeena lasten hyväksi on saatu valmiiksi upouusi leikkikenttä Koulutielle.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton Soinin yhdistys ry:n hallinnoima hanke saatiin valmiiksi loppukesästä.
Hanke kuului Harrastuksista Virtaa III -koordinointihankkeeseen. Hankkeen kokonaiskustannusarvio oli 16700 euroa. Rahoitusta varten kunta takasi yhdistykselle väliaikaisen 12000 euron lainan.
MLL:n Soinin yhdistyksen puheenjohtaja Minna Välimäki kertoo, että hankkeessa oli yllättävän paljon touhua.
– Hanke aloitettiin keväällä 2013. Ensin katsottiin sopiva paikka kunnan maalta entisen alakoulun kentältä. Pohjat olivat valmiina hyvät, joten perustuksia ei tarvinnut miettiä sen enempää.
– Koulun ja päiväkodin läheisyys vaikuttivat siihen, että paikaksi valittiin keskeinen paikka. Päiväkodin sekä aamu-ja iltapäiväkerhon lapset käyttävät aluetta paljon, kertoo Välimäki.
Paikan valinnan jälkeen alkoi piha- ja leikkivälineiden valinta. Välineet tilattiin Lappsetilta ja talkooporukka kokosi yhdessä välineitä kokoon. Pystytyksessä oli mukana kunnan teknisen puolen apua, sekä talkooväkeä ja kaivinkonetöissä hääri Kaivu & Kuljetus R. Peura Oy.
Alueella on liukumäki, hiekkalaatikko, keinuja ja monia muitakin pienille lapsille sopivia laitteita. Soinilaisyrityksiä oli kymmenittäin osallistumassa lapsiystävälliseen hankkeeseen.
Leikkikentän ympärille rakennettiin aita. Kunnan materiaaleista suuren talkootyön teki Soinin Lions Club. Aita tullaan pintamaalaamaan vielä ensi keväänä. Alueen sisäpuolelle jätettiin myös pieni pelialue pienpelejä varten.
Leikkikentän valmistumisen kunniaksi järjestetään avajaiset. Niitä vietetään ensi viikon torstaina 18.9 kello 18 yhteistyössä päiväkodin ja vanhempainryhmän kanssa.
Illassa julkistetaan leikkikentälle nimi, josta järjestettiin nimiehdotuskilpailu kesällä Soinin markkinoilla. Illassa on luvassa musiikkia, makkaranpaistoa ja pelejä päiväkodin pihassa ja leikkikentällä.
Soinin MLL:n kesän leikkikenttätoiminta on lopuillaan. Jatkossa torstaisin kokoonnutaan jälleen perhekahvilaan nuopparin tiloihin. Ruokaa tehdään yhdessä lasten kanssa päivisin kello 10-12.30.

Rami Puro