Asumisen mahdollisuudet laajasti esillä Kotiin 2014 -teemapäivässä

Vetovoimainen Järviseutu -hanke järjestää Alajärvellä ja Vimpelissä Kotiin 2014 -teemapäivän tulevana lauantaina 13. syyskuuta. Päivän aikana asumisesta, kotoilusta, rakentamisesta ja itselleen sopivista elinympäristöistä kiinnostuneilla on kattava mahdollisuus tutustua alueen tarjontaan.
Hankkeen projektipäällikkö Hannu Nevala kertoo, että erilaisia esittely- ja myyntikohteita on kaikkiaan 25. Se pitää sisällään mm. asunnoista niin muuttovalmiit- kuin esittelykohteet kuin myös uutta suunnitteilla olevaa kohdetta.
– Esimerkiksi OP-Kiinteistökeskus esittelee paitsi rakenteilla olevan kohteensa, myös uuden, rakennettavan kerrostalon Alajärvelle. Finnlamellilla voi tutustua mallitalon lisäksi myös tehtaaseen tehdaskierroksella. Vimpelissä Lakeaharjulla on monipuolista ohjelmaa ja mökkitonttien esittelyä sekä itse alueen esittelyä. Vimpelistä löytyy myös esittelytaloja sekä keittiö- ja kaidevalmistaja.
Esillä on erilaisia asuin- ja elinympäristöjä, tonttitarjontaa ja kohteita, jossa voi aivan konkreettisesti nähdä, että juuri tämä näköala keittiöni ikkunasta voisi avautua…
– Kaavoituspäällikkö Pekka Isotalo on Finnlamellin esittelytalolla tavattavissa kello 10-13. Hän osaa kertoa tonteista koko Järvi-Pohjanmaalla, jota on tarjolla nyt esittelyssä olevien lisäksi. Hänen kanssaan pääsee keskustelemaan myös rakentamisen määräyksistä ja kaikista mieltä askarruttavista asioista, Nevala sanoo ja kehottaa kaikkia näitä asioita mielessään pyöritteleviä lähtemään nyt keskustelemaan Pekan kanssa ihan nokakkain.
Kylistä Luoma-aho ja Myllykangas ovat lähteneet voimalla teemapäivään mukaan ja järjestävät kylillään paitsi tonttiesittelyjä, myös muuta tapahtumaa. Näin kiinnostuneilla on mahdollisuus tutustua paitsi tontteihin, myös tavata niitä mahdollisia tulevia naapureitaan ja kuulla, mitä kaikkea kylällä tapahtuu!
Idea on, että asiasta kiinnostuneet kiertävät päivän aikana kohteissa niihin omaan tahtiinsa tutustuen.
– Toivomme että lauantaina liikkeelle ja kohteita kiertämään lähtee ensinnäkin alueen oma väki, sillä heillekin jotka eivät suunnittele rakentamista tai asunnon ostoa, on tarjolla monenlaista kotoiluun ja sisustamiseen liittyvää. Toinen tärkeä kohderyhmä ovat kauempaa saapuvat, mahdolliset paluumuuttajat, Nevala sanoo.
– Tapahtuman kautta alueen tarjonta saadaan näkyväksi ja kiinnostuneet pääsevät yhdellä iskulla konkreettisesti tutustumaan erilaisiin asuinalueisiin ja -ympäristöihin sekä tapaamaan kyläläisiä, rakentajia ja urakoitsijoita.
Nevala kertoo, että mukana olevat yritykset ja kylät ovat ottaneet idean innolla vastaan ja päivään on panostettu paljon. Tämä osoittaa sen tarpeen, joka tällaiselle tapahtumalle alueella on.

Tuula Jokiaho