Menkijärven kovat sällit. Ikähaitari kisoissa oli 13-40 vuotta.

Menkijärveläiset valtasivat Ankkurikentän – tänne ei tultu leikkimään!

Lauantaina Ankkurikentällä järjestettiin Menkijärven kylän poikien 7-ottelu. Tapahtuman ideointi sai alkunsa kaverusten saunaillassa kun mietittiin urheilullista tempausta, jossa isona osana on hauskanpito ja yhdessä touhuaminen.
Paikanpäällä tilannetta katsoessa touhu ei kyllä leikiltä näyttänyt, vaan voittoa yritettiin tosissaan ja hampaat irvessä. Haavereilta ei vältytty ja lääkärireissujakin saatiin aikaiseksi.
Tapahtuma saatiin järjestettyä nyt jo neljättä kertaa ja osallistujia oli tänä vuonna 16. Jukka Åttman on ollut porukan kasaan saanut voima, joka on hoitanut myös upeat palkinnot jokaiselle. Voittaja sai kiertopalkinnon, jonne on kaiverrettu jokaisen vuoden voittajan nimi. Jo kaksi viimeistä vuotta tämä pokaali on koristanut Jukan hyllyä, mutta tänä vuonna sen voitti Ville Orava.
Porukan nuorin osallistuja oli 13 -vuotias Veikka Välisaari, joka antoi jo hyvän vastuksen kilpakumppaneilleen. Kaikki kilpailijat ovat Jukan mukaan niin kilpailuhenkisiä, että väen yhteen kokoaminen ei ole ollut ongelma. Osa porukasta treenaa ympäri vuoden, jotta saisi joskus voittaa halutun ykköspokaalin.
Melkein koko päivän kestävän urheilutapahtuman lajeina olivat kuulantyöntö, kiekon- ja keihäänheitto, 100 metrin juoksu, 800 metrin juoksu, pituus- ja korkeushyppy.
Ottelun jälkeen kilpailijat siirtyivät Välisaaren lomamökeille saunomaan ja viettämään iltaa. Saunomisella on olennainen merkitys päivään, nimittäin saunassa tuloksia vasta aletaan spekuloimaan ja joskus on vielä jonkun lajin voittajakin vaihtunut!
Paikalla olleet puolisot ja perheet nauroivat hyväntuulisesti miesten totisuudelle, mutta nauttivat yhdessäolosta ja tekemisen meiningistä.
Puolenpäivän jälkeen aurinkokin alkoi paistamaan ja sää oli mitä mainioin ajan viettämiseen raittiissa ilmassa. Naiset uhosivat alkavansa myös treenaamaan, jotta voisivat osallistua mukaan ensivuonna. Tämän jälkeen kyllä totesivat, että samaan saunaan heitä ei varmaan huolittaisi!
Roosa Linnanmäki