Valtakunnallinen Parkinson-kävely lauantaina 20.9.

Valtakunnallinen Parkinson-kävely järjestetään lauantaina 20.9. kello 13–15.
Liike on lääkettä. Kävely on erinomainen ja helposti toteutettava liikuntamuoto ja sopii meille kaikille. Se ylläpitää tasapainoa, liikkuvuutta sekä hengitys- ja verenkiertoelimistön toimintaa ja pitää meidät elämän liikkeessä kiinni.
Suomen Parkinson-liitto ry viettää 30-vuotisjuhlavuottaan ja kutsuu kaikki kävelystä innostuneet ikään, kokoon tai kuntoon katsomatta tekemään tunnetuksi Parkinson -asiaa kävelemällä!
Parkinson-liiton kävelytapahtuma järjestetään 21 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Paikallistapahtumien järjestämisestä vastaavat paikalliset Parkinson-yhdistykset ja -kerhot, jotka järjestävät omannäköisensä tapahtuman esteettömässä ympäristössä.
Matkan pituudet vaihtelevat 0,5–6 kilometrin välillä. Tiedot kävelytapahtumista löydät sivuiltamme www.parkinson.fi. Seinäjoella tapahtuma järjestetään Joupiskalla, Jouppilanvuoren rinnetiellä esteetöntä reittiä metsän keskellä.
Oheisohjelmana Sotilaskotisisaret ovat paikalla myymässä kahvia, munkkeja ym. sekä esteettömän reitin vastuuhenkilö kertoo reitin synnystä.
Suomen kävelytapahtumat ovat osa Euroopan laajuista Parkinson-kävelyä, joka kävellään samanaikaisesti Luxembourgissa. Tavoitteena on lisätä tietoutta Parkinsonin taudista ja sen vaikutuksista sairastavien ja heidän perheidensä elämään sekä koko yhteiskuntaan.
Parkinsonin ja Huntingtonin tauteja, dystoniaa ja muita liikehäiriösairauksia sairastavien hyväksi työtä tekevä Suomen Parkinson-liitto juhlii tänä vuonna 30-vuotista toimintaansa ja kannustaa sairastuneita omaisineen etsimään tietoa ja tukea arjen hyvinvoinnin parantamiseksi.