Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyi – Vimpelissä ei riittävästi ehdokkaita

Syksyn seurakuntavaalien ehdokasasettelu on nyt päättynyt. Vaalien varsinainen vaalipäivä on isänpäivänä 9.11. Seurakuntavaaleissa saavat äänestää 16 vuotta viimeistään vaalipäivänä täyttävät evankelisluterilaisen kirkon jäsenet.
Vimpelin seurakunnassa nämä päivämäärät eivät todennäköisesti tule toteutumaan, sillä ehdokasasettelun päättymiseen mennessä ehdokaslistoja oli seurakunnalle toimitettu vain yksi, eikä siinä ollut riittävää määrää ehdokkaita. Toinen ehdokaslista toimitettiin myöhemmin, mutta se saapui vasta ehdokasasettelun päättymisen määräajan jälkeen.
Kirkkoherra Ilkka Lehto toteaakin, että pian kokoontuvalla vaalilautakunnalla ei tässä tilanteessa ole paljonkaan vaihtoehtoja, sillä jälkikäteen toimitettua listaa ei voida hyväksyä. Koska toisellakaan listalla ei ehdokkaita ollut riittävää määrää, on ehdokasasettelu käynnistettävä uudelleen ja tuomiokapituli määrännee Vimpeliin uuden vaalipäivän. Näin ollen Vimpelissä ei näillä näkymin äänestetä Isänpäivänä.

Alajärvellä 52 ehdokasta

Alajärvellä kirkkovaltuustoon valitaan 23 jäsentä. Alajärven seurakunnan seurakuntavaaleissa kaksi ehdokaslistaa; Kotiseurakunnan parhaaksi, jolla on 37 ehdokasta, sekä Kristillisten perusarvojen puolesta, jolla on 15 ehdokasta.
Kotiseurakunnan parhaaksi valitsijayhdistyksen ehdokkaat ovat Amemori Eeva-Liisa, Etula Anne-Mari, Haapala Marja Liisa, Halla-aho Paula, Hauta-aho Jorma, Hautamäki Mirja, Heikkilä Kyösti, Joensuu Tarmo, Järvinen Elina, Kantokoski Tapio, Kariluoma Markku, Katajamäki Tanja, Kivelä Marita, Koivulampi Hanna, Kuoppa-aho Aune, Laukkola Pasi, Levijoki Tapio, Moisio Tapio, Murto Lea, Niskala Kimmo, Nurmi Jukka, Oittinen Kari, Ojala Riitta, Orajärvi Torsti, Orava Sarita, Paalijärvi Kaarina, Pitkänen Annika, Puskala Tapani, Pyhälahti Piia, Raivio Sirma, Sippola Saila, Tiistola Markku, Ukonmäki Mervi, Ukonmäki Pekka, Vistbacka Raimo, Vistiaho Marjo ja Yamaguchi Shuhei.
Kristillisten perusarvojen puolesta valitsijayhdistyksen ehdokkaat ovat Flink Veikko, Hautamäki Heikki, Hirvelä Reijo, Isosaari Elisa, Kujala Johanna, Lumijärvi Antti, Ojajärvi Jarmo, Paananen Marja Leena, Paimen Tarja, Peltokangas Erkki, Peltoniemi Tiina, Penninkangas Sanna, Raivio Sari, Setälä Mikko ja Turunen Maija.

Soinin seurakunnan kirkollisvaaliehdokkaat

Soinin kirkkovaltuustoon valitaan 15 jäsentä. Määräaikaan mennessä jätettiin kaksi ehdokaslistaa: Yhteinen ehdokaslista ja Keskustan ehdokaslista. Yhteisellä ehdokaslistalla on 16 ehdokasta ja Keskustan ehdokaslistalla 13.
Ehdolla kirkkovaltuustoon Soinista ovat Yhteisen ehdokaslistan ehdokkaat: Akonniemi Aulis, Hokkanen Suvi, Jousmäki Heikki, Jousmäki Veijo, Järvelä Kaislakerttu, Keisala Sointu, Kiviaho Jarmo, Koskinen Minna, Lassila Arja, Leppänen Ahti, Löytömäki Tiina, Osala Niina, Patama Pentti, Rinne Marja-Leena, Rinne Susan, Viuhko Mervi.
Keskustan ehdokaslistan ehdokkaat: Alatalo Anu, Halla-aho Ano, Huvila Juha, Kolunsarka Irene, Korpela Raija, Laitila Satu, Myllymäki Minna, Mäkipelto Taru, Paarvala Jussi, Puronhaara Markku, Rannila Maija, Vainio Laura, Valkeus Leena.
Yhteisellä ehdokaslistalla kaksi nuorta ehdokasta: 19-vuotias ja 20-vuotias. Vanhin ehdokas Keskustan ehdokaslistalla 73-vuotias.

Tuula Jokiaho