Vapaa-aikaohjaaja Oskari Viitakangas ja Sankarit -hankevetäjä Heidi Ylinen kertovat, että nuorille ja lapsille on luvassa loppuvuoteen monenmoista kivaa. Koko perheen voimin suunnataan marraskuussa katsomaan Tove Janssonin Taikatalvea.

Alajärven nuorisopalveluissa tapahtuu!

Alajärven nuorisopalveluissa tapahtuu pitkin syksyä ja etenkin koulujen syyslomaviikolla.
Vapaa-aikaohjaaja Oskari Viitakangas ja Sankarit -hankevetäjä Heidi Ylinen kertovat, että syyslomaviikon starttaa KIWA päiväleiri Hoiskon koululla 13.-15.10., jota järjestämässä ovat vapaa-aikapalvelujen ja Sankarit -hankkeen lisäksi Alajärven 4H.
Leiri järjestetään kolmena päivänä kello 8-16 ja luvassa on monenlaista kivaa toiminnallista vapaa-ajanviettoa 7-10 -vuotiaille.
– Luvassa on mm. taikuriesitys ja sen jälkeen taikatyöpaja, johon voivat pientä maksua vastaan osallistua muutkin kuin leiriläiset. Elokuvakaupunki -hankkeen Pekka Pohjospään johdolla opitaan animaatioiden tekemistä ja valmistetaan animaatiopätkiä, Heidi kertoo.
Myös Järviseudun Kennelkerhon koirakoita vierailee leirillä esityksineen ja vapaa-aikapalveluista Janne Kujala vetää liikunnallista toimintaa.
Mukaan voidaan ottaa enintään 40 lasta, joten kannattaa ilmoittautua Oskarille mahdollisimman pikaisesti! Osallistumismaksu on 30 euroa.
Torstaista 16.10. perjantaihin kestää Lehtimäellä Taimelan koululla järjestettävä Verkkopeli -tapahtuma, eli lanit. Lanit alkavat kello 12 ja päättyvät perjantaina samaan aikaan, eli 24 tunnin tapahtumasta on kyse. Mukaan voi tulla enintään 30 nuorta ikäluokasta 13-18 vuotta.
Tapahtumaan on rakennettu 30 konepaikkaa ja neljä konsolipelaajille tarkoitettua paikkaa. Mukaan haluavien pitää ilmoittautua Oskarille pikaisesti, viimeistään 10. lokakuuta.
Perjantaina 17.10. on luvassa perjantai-illan huumaa Alajärven Nuorisovintillä. Yökahvila järjestetään vintillä kello 18-02 ja se on tarkoitettu 13-18 vuotiaille nuorille päihteettömäksi vaihtoehdoksi viettää perjantai-iltaa.
Yökahvilassa vi viettää aikaa kaverien kanssa, surffailla ilmaiseksi netissä, pelata biljardia, katsella telkkaria tai kuunnella musiikkia.
Illan aikana katsotaan myös kolme elokuvaa! Lisäksi järjestetään biljarditurnaus ja NHL15 –turnaus! Lisäksi luvassa on Äänivisa ja tarjolla lämpimiä leipiä!
Loppuvuodesta marraskuussa on luvassa vielä reissu Vaasaan katsomaan teatteriesitystä Tove Jansson – Taikatalvi lauantaina 22.11 kello 13 esitykseen. Huippusuosion saavuttanut esitys on sekoitus nukketeatteria ja tavallista teatteria ja se sopii koko perheelle. reissun hinta on 20 euroa sisältäen matkat ja teatterilipun. Mukaan mahtuu 40 lähtijää. Reissu toteutuu jos lähtijöitä on 25. Sitovat ilmoittautumiset 31.10. mennessä Oskari Viitakangas p. 044 2970 271.

Nuorisovintillä uudet aukioloajat

Alajärven nuorisokeskus on turvallinen paikka missä nuoret tapaavat ystäviään ja pelaavat pelejä. Nuorisotiloilla järjestetään joka toinen perjantai Bingo ja joka toinen perjantai Tietovisa. Joka perjantai on Biljardi turnaus.
– Otamme huomioon nuorison toiveet ja yritämme toteuttaa niitä parhaamme mukaan. Kaikki ylä-asteikäiset ja sitä vanhemmat ovat tervetulleita jos et ole vielä käynyt nuopparilla tule rohkeasti tutustumaan yksin tai kaverin kanssa, Oskari kertoo.
Nuorisovintillä on maanantaisin kello 15-16 Etsivän nuorisotyön avoimet ovet. Nuorisovintti on normaalisti avoinna maanantaisin kello 15-20 ja perjantaisin kello 17-22.
Maanantaisin valvojana toimii vapaa-aikaohjaaja Oskari Viitakangas ja perjantaisin valvojina toimii
vapaa-aikaohjaaja Oskari Viitakangas ja 1. järjestyksenvalvoja Arto Mikkolan-Aho.

Tuula Jokiaho