Maatilan eläimiin tutustumisen lomassa oli mukava istahtaa auringonpaisteessa pihamaalle syömään välipalaa.

Tiput, vasikat ja minihevoset hurmasivat Länsikylällä

Lehtimäen Länsikylällä Satu Seppälän ja tyttärensä Sallan kotona Hautamäen tilalla oli vilinää ja vilskettä tavallistakin enemmän, kun Kuortaneen Alvarin koulun aamu- ja iltapäivätoiminnan lapset saapuivat tilalle vierailulle.
Toiminnan ohjaaja Leena Peltoniemi kertoo, että kyseessä oli ryhmän ensimmäinen oikea linja-autolla tehty yhteinen retki, sillä yleensä yhteiset retket tehdään kävellen lähiympäristöön.
Tälle retkellä idea tuli Milja Hautalalta, joka tiesi miten mahtava kattaus erilaisia maatilan eläimiä läheltä, vaikkakin naapurikunnan puolelta löytyy. Satu Seppälä kertookin, että eläinlajeja tilalla on kaikkiaan kahdeksan, siihen sisältyvät tietenkin lehmät ja vasikat, mutta myös mitä erikoisemmat kanat tipuineen, fasaanit, minihevoset, kissat, puput, koira ja akaattikotilot.
Talon eläimillä riittää ihastelijoita paljon muutekin, kuin vain nyt lasten vierailupäivänä. Tutut tietävät mitä kaikkea tilan pihamaalta löytyy ja siksi kävijöitä riittää.
Mukana retkellä oli aamu- ja iltapäivätoiminnan 32 lapsesta peräti 28. Vauhtia ja vilinää riittikin, sillä vaikka maaseudulla asummekin, niin monelle lapselle oli suuri elämys ja ensimmäinen kokemus esimerkiksi nähdä vasikka. – Nyt tiedämme oikeasti, mistä maito tulee, Peltoniemi naurahtaa.
Mukana matkalla oli oppilaita esikoululaisista tokaluokkalaisiin sekä erityisoppilaita. Ohjelmassa oli tutustumista eri eläimiin ja suuri riemu oli, kun esimerkiksi pikkuinen kukkopoika saatiin vuoronperään jokaiseen halukkaaseen syliin.
Erityisen ihailun kohteeksi lapsille tulivatkin vasikat ja kanat, mutta luonnollisesti myös suloiset miniponit ihastuttivat. Kauniissa maalaismiljöössä täydellisenä syyspäivänä toteutettu retki piirtyikin varmasti lasten mieliin lähtemättömästi.
Tuula Jokiaho