Lapsi ja koira-luokan voittaja Olivia Mertaniemi papillon -rotuisen koiran kanssa.

Koiramaista menoa Myllykankaan koululla

Suomen CRPS ry keräsi varoja toimintaansa järjestämällä Match Shown Myllykankaan koululla. Tapahtuman laittoi alulle yhdistyksen puheenjohtaja, alajärveläinen Eila Hautala, joka on itsekin CRPS-potilas.
CRPS on monimuotoinen kipuoireyhtymä, joka pahimmillaan invalidisoi potilaan. Match Shown tuotto meni kokonaisuudessaan yhdistyksen vertaistukitoimintaan.
Match Show eli ”mätsäri” on epävirallinen koiranäyttely, johon saavat osallistua myös sekarotuiset. Myös lapset pääsevät kilpailemaan koirien kanssa. Match Show on erittäin hyvä tilaisuus harjoitella virallisia näyttelyitä varten, sosiaalistaa koiraa ja tavata muita koiraihmisiä.
Eilan hyväntekeväisyystempaukseen osallistui noin 50 koirakkoa. Tapahtumaan saadut huikeat palkinnot tulivat lahjoituksina ympäri Suomen. Jokaisen luokan neljä parasta palkittiin. Kauneimman koiran tittelin sai Reetta Mannilan omistama venäjänvinttikoira.
Tapahtumassa nähtiin mitä erikoisempia koiria, kuten evijärveläisen Marika Aholan kaksi koiraa. Blackie on bokserin ja napolinmastiffin sekoitus, joka valloitti leikkisyydellään. Britney taas on puhdas berninpaimenkoira, mutta samanlaista väritystä et tule Suomessa näkemään. Tällä on nimittäin täysin valkoiset silmät ja normaalisti ruskean värin sijaan Britneyssä on valkoista.
Näissä kisoissa parasta on se, että koiran ei tarvitse olla rotumääritelmän mukainen, vaan arvostelun pääpaino on koiran liikkeissä ja yhteistyössä omistajan kanssa.
Roosa Linnanmäki