Riikka ja Tommi Rimpeläinen tyttärensä Miisan kanssa. Tommi on elokuulla aloittanut uuden työnsä Alajärven helluntaiseurakunnan johtavana pastorina.

Uusi helluntaipastori Alajärvelle

Alajärven keskustassa, Rimpeläisten kauniissa kodissa asuvat Tommi (s. -81) sekä Riikka (s.-83) ja tytär Miisa 2v. Tommi on elokuulla aloittanut uuden työnsä Alajärven helluntaiseurakunnan johtavana pastorina.
Pariskunnan yhteinen taival alkoi nuoruudessa, kun Riikka ja Tommi tapasivat toisensa Seinäjoella seurakuntakuvioissa ja menivät naimisiin vuonna 2003.
Seinäjoella asuessaan Tommi teki työkseen ilmastointialan hommia ja Riikka opiskeli sosionomiksi ja työskenteli päiväkodissa. Vuonna 2007 pariskunta lähti Iso Kirja –raamattuopistolle Keuruulle opiskelemaan.
Kolmen tiiviin opiskeluvuoden jälkeen perheen koti ja Tommin työpaikka löytyivät Kouvolasta, jossa Tommi on kevääseen saakka työskennellyt helluntaiseurakunnan nuorisopastorina. Viime vuonna Tommi ja Riikka kokivat, että on tulossa jotain uutta ja avoimin mielin odotettiin ja rukoiltiin, mihin ja miten ovet aukenevat.
Kevättalvella Tommia pyydettiin vierailulle Alajärvelle seurakuntaan. Seurakunnasta jäi mieleen lämmin ilmapiiri. Paljon he olivatkin kuulleet hyvää Alajärven helluntaiseurakunnasta ympäri Suomen. Tommi tuli valituksi seurakunnan palvelukseen ja Rimpeläiset ovat selvästi kokeneet johdatusta ja rauhaa asioiden hoitumisesta ihan pikkuasioita myöten.
Ihmeellisen helposti saatiin asunto Kouvolasta myytyä: vain kaksi päivää myyntiin laiton jälkeen. Riikka sai Alajärveltä Myllyvainion päiväkodilta vuoden pestin lastentarhanopettajana ja Miisalla alkaneet päivähoitokuviotkin ovat sujuneet hienosti.
Tällä hetkellä on tunne sellainen, että nyt ollaan kotona ja tästä ei ole kiire minnekään. Rimpeläiset asuvat nyt vuokralla, mutta etsinnässä on oma omakotitalo.
Tommille tärkeä harrastus on valokuvaus. Parasta kuvauksessa on se fiilis, kun pääsee luontoon ja onnistuu saamaan hyvän otoksen. Riikan rakas harrastus jo nuoruudesta on ollut ratsastus. Tällä hetkellä vapaa-aikaa vietetään kuitenkin mieluten yhdessä perheenä. Perhearvot ja perheiden hyvinvointi ovat Rimpeläisille lähellä sydäntä.
Tommi kertoo olevansa mielellään siellä, missä ihmiset ovat. Usein hän aloittaakin työpäivänsä piipahtamalla seurakunnan kahvila Toivoon.
Tärkeäksi tehtäväksi Tommi kokee sen, että hän on luomassa positiivista kuvaa helluntailaisista ja toivoo, että hän ja jokainen uskova voivat olla koko paikkakunnalle ja lähiympäristölle siunaukseksi.
Merkittävää Tommin mielestä on myös uskovien rohkaiseminen sekä eri seurakuntien välinen yhteistyö. Tavoitteena on, että jokaisessa tilaisuudessa voi kohdata Jeesuksen ja siihen annetaan mahdollisuus.
Tommin työnkuvaan kuuluu monenlaisia tehtäviä: mm. puheiden valmistelua, sielunhoitoa ja hallinnollisia tehtäviä. Rimpeläiset toivovat, että Raamattu voisi tulla tärkeäksi ja ajankohtaiseksi kirjaksi tämän ajan ihmisille.
Tommi työskenteleekin Iso Kirja –raamattuopiston hallituksessa. Hän luonnehtii itseään suunnitelmalliseksi ja järjestelmälliseksi ihmiseksi ja työntekijäksi, joten hänen mielestään myös seurakunnassa tulee ennakoida ja valmistautua hyvissä ajoin tulevaan. Jo ensi kesälle on luvassa suuri kesätapahtuma ja vierailijoita on sovittu jo ensi vuoden syksylle asti.