Alajärven ja Lappajärven nuoret vapaaehtoisohjaajat tutustuivat toisiinsa mm. keilauksen merkeissä!

Järviseutu sai uusia nuoria vapaaehtoisohjaajia

Innokas ja aktiivinen ryhmä nuoria sai viime viikolla todistuksena käymästään vapaaehtoiskoulutuksesta.
Vapaaehtoisohjaaja koulutus valmensi nuoria toimimaan erilaisten kerhojen ja leirien ohjaustehtävissä ohjaajana tai apuohjaajana. Koulutuksen tavoitteen on saada vastuullisia vapaaehtoisohjaajia ohjaamaan mielekästä toimintaa lapsille ja nuorille, toivottavasti myös sivukylille esim. 4H-kerhojen muodossa.
Koulutuksessa käytiin läpi mm. vapaaehtoisen työskentelyn roolit ja oikeudet, ohjaamisen perusteet, minä myönteisenä ohjaajana, verkostossa toimiminen ja tiedottaminen sekä kokemukselliset ja toiminnalliset tuokiot osallistujana ja ohjaajana.
Ohjaajakoulutuksen kesto oli 12 tuntia ja kouluttajana toimi Niina Nevala, joka on ratkaisu- ja voimavarakeskeinen työnohjaaja (STOry) ja ratkaisukeskeisen ET psykoterapeutti koulutuksen käynyt sosionomi (AMK).
Koulutus toteutettiin Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin saamalla lahjoitusrahalla, jonka koordinoinnista vastaa Etelä-Pohjanmaan maakuntakorkeakoulun Alajärvi Kampus.
Koulutuksen päätöstilaisuudessa käytiin yhdessä läpi kokemuksia koulutuksesta. Sen jälkeen jaettiin kaikille todistukset ja nautittiin yhdessä täytekakusta ja limsasta.
Paikalla olivat myös Alajärven 4H:n edustajana Niina Leppäharju sekä Järvi-Pohjanmaan vapaa-aikapalveluista Oskari Viitakangas tapaamassa nuoria, sillä mm. juuri nämä tahot tarvitsevat omaan toimintaansa näitä aktiivisia, haasteisiin tarttuvia nuoria ohjaajiksi.
Tämän jälkeen nuoret menivät vielä yhdessä keilaamaan, jonka tarkoituksena oli tutustuttaa Alajärven ja Lappajärven uusia ohjaajia toisiinsa sekä saada kokemuksia toiminnallisesta tuokiosta.