Hautakylän koulun vanhaa osaa ei korjata

Soinin kunnanhallitus käsitteli eilen kokouksessaan Hautakylän koulun tilannetta. Koulu tuhoutui elokuun alussa osittain salamasta aiheutuneessa tulipalossa. Koulutoiminta jatkuu väliaikaistiloissa koulun liikuntasalissa ja liikuntasiiven muissa tiloissa.
Kunnan vakuutusyhtiön kanssa on selvitelty koulun korjaus- ja korvausvaihtoehtoja. Purkutöiden ym. osuudeksi on arvioitu n. 120000 euroa. Kustannusarvio korjauksesta on n. 565000 euroa, josta ns. tulipalosta johtumattomien huoltokorjausten osuus on 41190 euroa, joita vakuutusyhtiö ei korvaa.
Myös hometutkimusten tulokset on saatu. Kohteessa on lattiasieni, joka on vaarallisin mahdollinen lahottajasieni ja mikäli kohde halutaan korjata entiselleen, pitää kohde puhdistaa hyvin. Lattiasieni on ollut kohteessa ehkä ennenkin, mutta kosteus ja lämpö ovat lisänneet kasvustoa runsaasti.
Kunnanhallitus päätti, että Hautakylän koulun palanutta ns. vanhaa osaa ei korjata. Vakuutusyhtiö tekee kustannuksellaan sovitut purkutyöt, tilatekniikan siirron ja maksaa kohteen vetäjän palkkauskulut.
Kunta saa rahakorvauksena 65 prosenttia korjauksen kustannusarvion summasta 565000 euroa, josta vähennetään purkukustannukset 120000 euroa ja omat palosta johtumattomat kulut 41190 euroa. Rahakorvauksen suuruus on laskelman mukaan 260000 euroa. Tämän lisäksi vakuutusyhtiö korvaa irtaimiston ja keskeytysvakuutuksesta korvataan mm. säilytysparakit.
Ratkaisut koulun jatkon osalta tehdään oppilasennusteen tultua kunnanhallituksessa viimeistään talousarvion käsittelyn yhteydessä.