Painimolskilla Markus Latvala ja Sami Laitinen miettivät seuraavaa siirtoaan.

Nuoria ja aikuisia kaivataan lisää kuntopainin joukkoon

Alajärven Budo & Fitness Centerissä on painittu pian vuoden verran. Laji sai heti hurjan suosion, mutta nuorten ja aikuisten ryhmään kaivataan lisää jäseniä. Kuntotasolla tai kokemuksella ei ole väliä, nimittäin treenit tapahtuvat oman kunnon mukaan hyvässä ja kannustavassa hengessä.
Paini on erittäin monipuolinen laji, josta erikoisen tekee sen, että yhden ottelun aikana käytetään kaikkia voiman osa-alueita: kesto-, maksimi- ja nopeusvoimaa. Paini kehittää myös kehonhallintaa, luovuutta, mielikuvitusta, ketteryyttä ja koordinaatiota.
Ryhmää vetää SM-tasollakin menestynyt Pekka Hannula. Vakituisessa porukassa mukana ovat muun muassa Markus Latvala ja Sami Laitinen. Judotaustaa omaava Markus on aloittanut painiporukassa aktiivisesti viime vuodesta.
Sami on harrastanut painia ala-asteikäisenä Nurmon Jymyssä ja nyt innostui uudelleen painin tullessa Alajärvelle. Sami kehottaa kaikkia lajista kiinnostuneita tulemaan mukaan.
– Painiharkoissa murheet unohtuu, liikunnasta saa hyvän mielen ja kiukku jää salille. Kunto nousee vauhdilla ja salilta saakin lähteä aina paita märkänä kotia. Laji on tuttu lapsuudesta ja se on mielestäni yksi rankimmista lajeista, koska koko keho joutuu kunnolla töihin. Huumoriakaan ei harjoituksista puutu, kaikki ei ole aina niin totista.
Harjoitussali sijaitsee Hoiskon Nesteen vieressä olevassa punaisessa rakennuksessa. Treenit ovat kolme kertaa viikossa, sunnuntaisin kello 16.30, maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 18.
Paikalle tohtii mennä ihan katsomaankin miltä touhu vaikuttaa. Hinta on 15 euroa kuukaudessa, johon kuuluu myös kuntosalin vapaa käyttö koko kuukauden ajan.
Mukaan mahtuu niin paljon kuin salilla on tilaa tehdä harjoituksia, mutta alustava ilmoittautuminen olisi hyvä tehdä. Lisätietoja saat Pekalta numerosta 040 0977 611.
Roosa Linnanmäki