Työttömien työnhakijoiden määrä laski Järviseudulla

Etelä-Pohjanmaalla oli elokuun lopussa 8205 työtöntä työnhakijaa. Määrä laski edellisen kuukauden lopusta 735 hengellä. Vuoden takaisesta tilanteesta työttömien työnhakijoiden määrä nousi 432 hengellä (5,6 %).
Lomautettuna oli 811 henkilöä. Lomautettujen määrä laski 29 henkilöllä (-3,5 %) viime vuodesta. Lyhennetyllä työviikolla oli 759 henkilöä. Määrä kasvoi viime vuodesta 363 hengellä (91,7 %).
Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan ELY-keskusalueen työvoimasta oli 9,3 prosenttia. Manner-Suomessa ainoastaan Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli alhaisempi.
Koko maassa työttömiä työnhakijoita oli 319 433 henkilöä. Lukumäärä nousi 29188 henkilöllä (10,1 %) viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 12,2 prosenttia.

Kuntien ja seutukuntien tilanne

Työttömien työnhakijoiden määrä laski viime vuodesta Järviseudulla. Muissa seutukunnissa hakijamäärät olivat edelleen kasvussa. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli korkein Suupohjan seutukunnassa.
Työttömien työnhakijoiden määrä laski viime vuodesta Alajärvellä, Lappajärvellä, Jalasjärvellä, Teuvalla ja Vimpelissä. Muissa kunnissa tilanne kehittyi heikompaan suuntaan. Tilanne heikkeni suhteellisesti eniten Evijärvellä, Kauhajoella ja Seinäjoella.
Maakunnan alimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Lappajärvellä, Kauhavalla ja Evijärvellä. Korkeimmat osuudet olivat puolestaan Ähtärissä, Kauhajoella ja Kurikassa.
Alajärvellä työttömiä oli elokuun lopussa 416, mikä on 46 vähemmän kuin kuukautta aikaisemmin ja 14 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työvoimaa on 4264 henkilöä, eli työttömyysaste oli 9,8 prosenttia.
Lappajärvellä työttömiä oli elokuun lopussa 77, mikä on 21 vähemmän kuin kuukautta aikaisemmin ja kuusi vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työvoimaa on 1393 henkilöä, eli työttömyysaste oli 5,5 prosenttia.
Soinissa työttömiä oli elokuun lopussa 95, mikä on 17 vähemmän kuin kuukautta aikaisemmin ja kuusi enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työvoimaa on 938 henkilöä, eli työttömyysaste oli 10,1 prosenttia.
Vimpelissä työttömiä oli elokuun lopussa 113, mikä on 21 vähemmän kuin kuukautta aikaisemmin ja 15 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työvoimaa on 1390 henkilöä, eli työttömyysaste oli 8,1 prosenttia.