Lapuan tuomiokirkossa siunataan sunnuntaina tehtäväänsä Suomen Raamattuopiston aluejohtaja, pastori Lasse Pesu. Kuva: Okacolor.

Pastori Lasse Pesu valmiina seurakuntien työrukkaseksi

Lapuan piispa Simo Peura sekä toiminnanjohtaja Timo Junkkaala siunaavat sunnuntaina 28. syyskuuta Lapuan tuomiokirkossa tehtäväänsä Suomen Raamattuopiston aluejohtajan, pastori Lasse Pesun. Juhlamessua ja päiväjuhlaa vietetään opiston 75-vuotisen taipaleen kunniaksi teemalla ”Sydän palavana, käsi Raamatulla”.
Pesu on toiminut viime vuodet pappina Alajärven seurakunnassa sekä Raamattuopiston projektitehtävissä. Tuoreena aluejohtajana hänen työalueensa laajenee Etelä- ja Keski-Pohjanmaalle sekä rannikon Pohjanmaalle.
Pesu kertoo työnsä päätarkoituksen olevan yksinkertainen: evankelioimistyö ja raamatunopetus yhteistyössä seurakuntien kanssa. Yleinen toimintamuoto on esimerkiksi saarnavierailu seurakunnan jumalanpalveluksessa, johon yhdistetään sopimuksen mukaan myös seurat tai opetushetki.
Lasse Pesun voi kutsua ”työrukkaseksi” esimerkiksi teematilaisuuksiin pitämään raamatunopetusta tai johtamaan keskustelua ja yhteistä rukousta.
– Minulla on valmiita opetussarjoja eri teemoista, mutta voin myös kehitellä uusia seurakuntien toiveiden mukaan. Monissa seurakunnissa ei ole työntekijäresursseja raamatunopetukseen, ja siinä voin olla tällä alueella avuksi. Uusia ihmisiä tavoittava työ, luovat ideat, herättävä julistus ja rohkaiseva mukaan kutsuminen ovat sydämen asioita.
Lasse Pesun mukaan Pohjanmaalla on ollut hyvä toimia, vaikka Raamattuopiston työ ei ole vaikuttanut täällä laajasti. Nyt mukaan on tullut uusia vapaaehtoisia.
– Päämääräni on toimia siten, että seurakunta rakentuu ja ihmisiä pelastuu. Olen vieraillut jo laajasti alueen seurakunnissa ja on syntynyt hyvää yhteyttä.
Juhlavuonna Raamattuopisto korostaa lasten ja nuorten tasapainoisen elämän ja hengellisen kasvun merkitystä. Lasse Pesu tapaisi siksi mielellään seurakuntien nuoria ja nuoria aikuisia, ja voi olla mukana suunnittelemassa esimerkiksi tälle ikäluokalle suunnattua opetusiltojen sarjaa.
– Kuulisin mielelläni, millaisia ideoita nousee seurakuntien omista tarpeista ja toiveista, ja pyrin vastamaan niihin räätälintyönä.
Juhlamessun liturgina toimii tuomiorovasti Matti Salomäki, Lasse Pesu saarnaa. Mukana on Tuomaskuoro. Päiväjuhlassa on keittolounaan jälkeen ohjelmassa puheita ja musiikkia, toiminnan esittelyä, kirjamyyntiä sekä esirukous- ja sielunhoitomahdollisuus.