Alukoulun alumiinihitsauksen robottitekniikan täsmäkoulutuksessa mukana olleita vas. opettaja Tarmo Höykinpuro, projektipäällikkö Sami Pajuoja sekä koulutuksen saaneista Tomi Koivusalo, Marko Välilehto ja Jouni Moilanen.

Jamin alukoulusta jaettiin ensimmäiset todistukset

Hiljattain toimintansa aloittaneessa Jamin Lappajärven yksikön alukoulussa on jo saatu päätökseen ensimmäinen täsmäkoulutus.
Alajärven Luoma-aholla sijaitsevan, päätuotteenaan kaapelihyllyjä valmistavan A&M Välilehto Oy:n neljä työntekijää saivat todistukset alumiinihitsauksen robottitekniikan opiskelustaan. Robottihitsareiksi valmistuivat Tomi Koivusalo, Jouni Moilanen, Vesa Saarela ja Marko Välilehto, joka on toinen koulutuksen tilanneen yrityksen omistajista.
ESR-rahoitteisen kurssin kustannuksista osan maksaa koulutuksen tilannut yrittäjä. Välilehdon mukaan heille on juuri hankittu kaksi alumiinin hitsausrobottia ja niiden myötä kaksi ihan uutta työntekijää. Koulutukseen kannatti hänen mielestään satsata senkin takia, että alumiinin menekki ja tuotevalikoimat kasvavat koko ajan.
Täsmäkoulutus suoritettiin aikavälillä 12.8-25.9 ja koulutuspäiviä oli yhteensä yksitoista. Kouluttajana toimi Tarmo Höykinpuro, tukenaan ja asiantuntijoina alumiiniosaajat Sami Pajuoja ja Alpo Heikkilä. Höykinpuron mukaan koulutus onnistui erinomaisesti, ylitti kaikki odotukset. Samaa mieltä oli myös koulutuksen saanut Jouni Moilanen, jonka Välilehto oli napannut uudeksi työntekijäkseen jo Jamin metallin perusopinnoista.
Alukoulun koulutussektorista vastaava projektipäällikkö Sami Pajuoja vihjasi uusia täsmäkoulutuksia olevan tulossa ja lähiaikoina myös Jamin metallin peruskoulutuksen sekä koneasennuksen oppilaat tulevat käyttämään alukoulua osana opetustaan.
Juhani Huopana