Essi Hautamäki valmistautumassa lyöntivuoroon.

Kitron Stadionilla pistettiin kausi pakettiin ja päästettiin Kaunis-hieho irti

Lauantaipäivänä pelattiin kauden viimeinen ottelu ennen Stadionin talviteloille laittamista. Alajärven Ankkureiden superpesismiehistö sai takkiinsa viime jouluna järjestetyssä lentopallon ystävyysottelussa ykkössarjassa pelaavia naisia vastaan.
Nyt oli aika kohdata naiset pesäpallokentällä. Lentopallonaiset olivat valmistautuneet otteluun rautaisella, mutta kuitenkin humoristisella asenteella. Jaoston puheenjohtaja Tuomo Haavisto toivoi, että pojiltakin löytyisi tarpeeksi leikkimielisyyttä, eikä ottelu menisi liian totiseksi. Lauantaiaamun sää oli auringon pilkistyksestä huolimatta hyvin kylmä, mutta hyvällä lämmittelyllä pyrittiin minimoimaan vammat.
Tuomo kertoo olevansa tyytyväinen naisten edustusjoukkueen tilanteeseen. Pelaajahankintoja tulevalle kaudelle on tehty ulkomailta asti. Passarina toimii Olga Lezhenkina Ukrainasta ja hakkureina Marjut Hautala Nurmon Jymystä ja Daria Subbotina LP-viestistä.
Kaikki tuovat persoonallaan joukkueeseen lisää energiaa ja taistelutahtoa. Vanhoista pelaajista mukana ovat edelleen Salla Hautamäki, Essi Hautamäki, Essi Puoliväli, Noora Yli-Olli, Ella-Noora Taipale, Eerika Hattukangas ja Aada Kriikkula. Lisäksi joukkueeseen on lupaavista nuorista noussut Bettiina Yli-Sissala, Vilma Hänninen ja Anna Ihamäki. Lauantain otteluun eivät päässeet osallistumaan Bettiina ja Vilma, mutta muu porukka piti huolta että pesismiehille näytettiin mistä nämä naiset on tehty.
Kello 12 alkaneessa ottelussa miehet antoivat sen verran tasoitusta, että he löivät eri puolelta kuin normaalisti ja kentän puolella heittokädessä olikin räpylä. Jossain vaiheessa peliä tasoitettiin vielä niin, että miesten sisävuorolla koppien lyönnistä tuli automaattisesti palo.
Peli oli viihdyttävää katsottavaa ja tilanteen ollessa 3-3, naisten lentopallon joukkueenjohtaja Markku Sillanpää taktikoi lyöjäksi Anna Ihamäen, jolla pesäpallotaustaa on entuudestaan. Hänen lyönnillään saatiin aikaiseksi voittojuoksu ja tilanne päättyi naisten hyväksi 4-3.

Kaunis-hieho päästettiin Stadionille

Kellon lähestyessä kahta alkoi ihmisiä virrata Kitron Stadionille enemmissä määrin. Vielä päätähden saapumiseen asti oli aikaa ostaa arpoja. Kun Kaunis-hieho saapui, se laskettiin ulos trailerista paimenlangalla aidatulle alueelle.
Kaunis oli selvästi hämmentynyt ihmispaljoudesta ja se viihdyttikin yleisöä vauhdikkaalla olemuksellaan päästämällä muutamat pukkihypyt. Irti päästyään se suoritti onnettaren tehtävän heti ensimmäisen viiden metrin alueelle, jonka jälkeen paineli sähköstä välittämättä aidan ulkopuolelle.
Onnetar saatiin kiinni tämän vauhdista huolimatta ja jätöksen paikka mitattiin GPS-laitteiden avulla. Itse virkavalta oli paikalla valvomassa arvontatapahtumaa.
Onnekkaille lähti matkaan muun muassa robottiruohonleikkuri, lumilinko ja puulato. Pääpalkinnon, eli Finnlamellin grillikatoksen voitti Harri Pitkänen. Ankkurit kiittää osallistujia!
Roosa Linnanmäki