Itäkylän kyläelokuva on mukana finalistien joukossa.

Kyläelokuvafestivaalin finalistit valittiin

Valtakunnallinen kyläelokuvafestivaali pidetään Alajärven Luoma-ahon nuorisoseuralla lauantaina lokakuun 25. päivänä. Kyläelokuvafestivaalin lyhyelokuvakilpailuun saatiin määräaikaan mennessä kaikkiaan 21 elokuvaa, joista esikatseluraati valitsi finaalikatselmukseen kuusi.
Kisassa on korkea taso, ja elokuvia tuli jälleen ympäri maan. Tarjonnassa on sekä kylien esittelyvideoita että draamallisia elokuvia. Asialla ovat erityisen voimakkaasti myös nuoret tekijät, ja heidän osuutensa tulee näkyviin myös finaalikatselmuksessa.
Luettelo kaikista elokuvista löytyy tapahtuman kotisivulta kylaelokuva.fi. Tässä festivaalin finaaliin valitut:
Itäkylä. Itäkylän kylävideo. Itäkylän maa- ja kotitalousseura, toteuttaja Kuiperi.
Kokous. Lapuan kulttuurijaosto järjestää vuosikokouksen. Vaihtelevin seurauksin. Tomi Rautakorpi, Seinäjoki/Lapua.
Loukasmäen Kalle. Vanha mies asuu yksin maatilallaan Pohjanmaalla. Eräänä päivänä shamaani kertoo hänen poikansa palaavan monen vuoden vaeltelun jälkeen ja vanhan miehen toivo herää. Eerik Kantokoski, Saukonkylä.
Modernisoituva Suomi. Kun Helsingin olympialaiset päättyivät, virtasi Suomeen uusia innovaatioita ja arkea helpottavia asioita. Mutta oliko armas kansamme valmis tähän? Juha Kiviharju, Kokkola.
Suku on pahin. Kuvaus miten kaupunkilaiset kokevat maaseudun elämän, Fanni Yliaho, Saimi Ränkimies ja Matilda Kivipelto, Myllykangas.
Viivytystaistelu. Leila ja Jussi asuvat kaksistaan “syrjäkylällä”. Heillä on kova halu jatkaa yhteiseloa toinen toistaan tukien. Tummia pilviä nousee kuitenkin taivaalle. Kodinhoitajat ovat sitä mieltä, että Leilan ja Jussin olisi aika siirtyä “ihmisten ilmoille”. On aika ryhtyä viivytystaisteluun… Eskolan kylä/Jaakko Hautamäki, Eskola.
Festivaali aloitetaan kello kaksi iltapäivällä lasten tunnilla. Alkajaisiksi konsertoi Trio Loiskis ja he esittävät lisäksi animaatioita, vietetäänhän nyt suomalaisen animaation juhlavuotta!
Kello kolmelta siirrytään kyläelokuva-aiheeseen ja alustajana kuullaan Suomen Elokuvasäätiön tuotanto- ja kehitysjohtaja Petri Rossin puheenvuoro. Illan aikana on elokuvan harrastajilla mahdollisuus myös esittää hänelle elokuvien tekemiseen ja rahoitukseen liittyviä kysymyksiä.
Rossin puheenvuoron jälkeen katsotaan finaaliin selviytyneet elokuvat ja suoritetaan palkintojen jako. Kannattaa tulla katsomaan, miten maaseudun elämää on kuvattu lyhytelokuvien muotoon!
Valtakunnallinen festivaali järjestetään nyt toista kertaa ja tapahtuman puikoissa on Luoma-ahon kyläyhdistys yhteistyössä Aisaparin, Elokuvakaupunki-hankkeen ja Alajärven kulttuuripalvelujen kanssa.