Hongisto kysyy linja-autopysäkkien rakentamisesta Kurejoentielle

Kansanedustaja Reijo Hongisto (PS) on tehnyt kirjallisen kysymyksen eduskunnan puhemiehelle koskien linja-autopysäkkien rakentamisesta Alajärvelle Kurejoentielle.
Tie numero 7122 (Kurejoentie) erkanee Alajärventiellä olevasta kiertoliittymästä. Kiertoliittymästä 950 metriä Kurejoen suuntaan on Hautasenkydön ja Hirsikankaan asuntoalueet.
Näillä asuntoalueilla asuu runsaasti päivittäin julkista liikennettä käyttäviä koululaisia ja varttunutta väestöä. Tuolla 950 metrin matkalla on kaksi linja-autopysäkkiä. Molemmat pysäkit ovat kiertoliittymän välittömässä läheisyydessä.
Jokainen Hautasenkydön asuntoalueelta linja-autolla matkustava joutuu kävelemään tuon 950 metrin matkan noustakseen autoon taikka autosta. Sama koskee myös osaa Hirsikankaan asuntoalueelta matkustavista.
Matka on kohtuuttoman pitkä erityisesti liikuntarajoitteisille ja vanhemmille matkustajille.
Asia korjaantuisi, mikäli linja-autot voisivat pysähtyä em. asuntoalueille johtavien teiden (Kitulantie ja Metsästäjäntie) lähellä.
Koska Kurejoentie on melko vilkkaasti liikennöity, ei linja-autoa voi tienkäyttäjien turvallisuutta vaarantamatta pysäyttää ajoradalle, vaan tarvitaan ajoradan reunassa oleva linja-auto pysäkki.
Edellä olevan perusteella Hongisto esitti asianomaisen ministerin vastattavaksi kysymyksen, mihin toimiin asiassa vastuullinen valtioneuvoston jäsen ryhtyy jotta Kurejoentielle, Metsästäjäntien ja Kitulantien risteykseen rakennetaan linja-autopysäkit?