Eläinten viikko muistuttaa, että jokainen eläin ansaitsee hyvän elämän syntymästä kuolemaan.

Eläinten viikko alkaa

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto kerää Eläinten viikolla 4.-10.10. lahjoituksia eläinsuojelutyöhön Suomessa.

Eläinten viikon keräys avataan tänään 4.10. kello 14 Helsingissä Elielinaukiolla. Kerääjät ottavat vastaan rahalahjoituksia eläinten hyväksi tehtävään työhön koko Eläinten viikon ajan 4.-10.10.

Lahjoituksen voi tehdä myös verkossa tai tekstiviestillä. Eläinten hyväksi kerätyn rahan kertymistä voi seurata virtuaalisen keräystonkan avulla osoitteessa elaintenviikko.fi. Myös lukuisat SEYn jäsenyhdistykset eri puolilla maata järjestävät Eläinten viikon keräyksiä sekä muita omia tapahtumia.

– Me haluamme, että jokainen eläin saa hyvän elämän syntymästä kuolemaan. Sen vuoksi järjestämme keräyksen eläinten puolesta. Keräyksen tuotot käytetään Eläinten viikon kampanjatyöhön, jonka tavoitteena on parantaa nautojen hyvinvointia. Osa keräyksen tuotosta ohjataan jäsenyhdistyksillemme, jotka tekevät eläinsuojelutyötä eri puolilla maata, sanoo SEYn toiminnanjohtaja, eläinlääkäri Kati Pulli.

Eläinten viikon keräystä kutsutaan myös nimellä Tonkkakeräys. SEYn vuoden 2014 Eläinten viikon teemana on nauta, josta keräyksen nimi on johdettu.

Eläinten viikko

Eläinten viikkoa vietetään tänä vuonna nautateemalla. Noin 100000 koululaista ja opiskelijaa on saanut käyttöönsä SEYn maksuttoman nauta-aiheisen materiaalin.

SEY on avannut myös Nautatieto.fi -nettisivuston kaikille naudoista ja niiden hyvinvoinnista kiinnostuneille. SEY jäsenyhdistyksineen järjestää Tonkkakeräyksen lisäksi tapahtumia, luentoja, ruokakeräyksiä ja eläinten tunnistusmerkintätapahtumia ympäri Suomen.

Eläinten viikko järjestetään joka vuosi 4.-10.10. eläinten kunniaksi. Eläinten viikon ensimmäinen päivä 4.10. on Maailman eläinten päivä ja eläinten suojeluspyhimyksen Fransiskus Assisilaisen muistopäivä.

Sitä on vietetty ympäri maailman jo vuodesta 1931. Eläinten viikko on suomalainen keksintö ja sillä on kunnioitettu eläimiä SEYn aloitteesta vuodesta 1959 lähtien. Tänä vuonna Eläinten viikon teema on nauta.
Lue lisää Eläinten viikon tapahtumista: www.elaintenviikko.fi