Historiallinen hetki, tästä alkoi Vimpelin korisnaisten taival korisliigassa, avausheiton nappasi Vedon Riikka Kujala. Veto on nyt kautta aikojen ensimmäinen eteläpohjalaisjoukkue, joka on pelannut naisten koripalloa ylimmällä sarjatasolla

Vimpelin Vedon korisnaiset aloittivat yritteliäästi, mutta taipuivat selkeään tappioon

Vimpelin liikuntahallilla koettiin paikallisen palloiluhistorian havinaa, kun Vedon naisjoukkue pelasi ensimmäisen ottelunsa naisten korisliigassa, joka on valtakunnan ylin sarjataso.

Veto pelasi pirteästi ja yritteliäästi, etenkin ottelun alun, mutta väsyi lopulta selkeään 55-95 (22-40) tappioon avausvastustajalleen ToPolle.

Torppa ällistyi Vedon salama-alusta eikä saanut heti pelistä otetta. Veto hankkiutui viidessä minuutissa jo 10-2 johtoon ja yleisökin innostui, että näinkö helppoa tämä onkin. Mutta jo kaksi tehominuuttia myöhemmin ToPo oli tavoittanut Vedon siirtyen 7 minuutin kohdalla johtoon 11-12.

Jäätyään tappiolle Veto yritti vimmatusti sinnitellä mukana viljellen kosolti kolmosia, jotka eivät kuitenkaan uponneet.Torpan peli selkiytyi ja lähti luistamaan kaikilla osa-alueilla ja se meni menojaan kasvattaen johtoaan tasaisesti ottelun vanhetessa.

Tulikasteensa saaneen Vedon parhaimmistoa olivat kotijoukkueen parhaan palkinnon niiannut Riikka Kujala sekä väläyksittäin onnistuneet pitkät ja tummat tulokastytöt India Hairston ja Kenya McBee.
Juhani Huopana