Siljan (vas.) ja Heidin mielestä jääkiekko sopii tytöille siinä kuin pojillekin.

Girls’ Hockey Day – tyttöjen oma jääkiekkotapahtuma lauantaina

Tytöt ympäri Suomen pääsevät kokeilemaan jääkiekkoa Jääkiekkoliiton jäsenseurojen järjestämien Girls’ Hockey Day -tapahtumien myötä.

”GHD” on kaiken ikäisille tytöille tarkoitettu ilmainen tyttökiekkotapahtuma, jossa esitellään jääkiekon perustaitoja positiivisella ja hauskalla tavalla turvallisessa ympäristössä. Tapahtuma opettaa reilua peliä, urheilullisuutta, joukkuepeliä ja positiivisen asenteen tärkeyttä tarjoten samalla tietoa harjoitusmahdollisuuksista JPK:ssa.

Tapahtuma järjestetään Järviseudun jäähallissa lauantaina 11.10. kello 15-16.
Mukaan tyttökiekkotapahtumaan tarvitset luistimet (myös taitoluistimet käyvät), kypärän (pyöräilykypäräkin käy alkuun), mailan (mailan pituuden yleismitta: luistimet jalassa leukaan saakka), hanskat (toppahanskatkin käyvät) ja juomapullon. Myös täydessä pelivarustuksessa voi tulla.

Kuusi vuotta kiekkoilleet alajärveläiset Silja Särkinen ja Heidi Marjomäki kannustavat tyttöjä lähtemään rohkeasti mukaan kokeilemaan jääkiekkoa. Tytöt pelaavat poikien kanssa JPK:ssa ja tyttöjoukkueessa APV:ssa Alavudella.

Molemmilla tytöillä tavoitteena on päästä maajoukkueeseen. Silja on kansainvälisessä turnauksessa päässytkin jo pelaamaan. Helsingissä pelattiin viime keväänä World Selects Invitational -turnaus, jossa Silja pelasi Finland Selects U14 -joukkueessa. – Mukava ja opettava kokemus, Silja toteaa.

Tytöt käyvät tällä hetkellä Alajärven yläkoulussa kahdeksatta luokkaa ja ehkäpä ovet aukeavat Kuortaneen urheilulukioon, jossa on jääkiekkolinja sekä tytöille että pojille ja näin ollen loistavat olosuhteet jatkaa kiekkoharrastusta korkealla tasolla lähellä kotipaikkaa.

Jääliikuntakerhoon perjantaisin

Syysloman jälkeen on alkamassa eskari- ja alakouluikäisille tytöille ja pojille tarkoitettu jääliikuntakerho. Kerhon sisältö koostuu luistelun alkeiden opettelusta, leikeistä, peleistä ja temppuradoista.

Jääliikkari tarjoaa monipuolista ja hauskaa liikkumista luistimilla ja sopii hyvin myös niille, jotka tykkäävät luistella, mutta eivät innostu jääkiekosta.
Kerho pidetään Järviseudun jäähallissa Alajärvellä perjantaisin kello 14-15.

Ensimmäinen kerta on syysloman jälkeen 24.10. Varusteiksi riittävät luistimet ja kypärä. Kerhon hinta syyskaudelta on 50 €, maksu sisältää vakuutuksen.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Nuorisovalmennuspäällikkö Ismo Siren, 044-2819080, ispi80@hotmail.com.