Kyläviikot kutsuvat osallistumaan

Aisaparin kyläviikkoja vietetään perinteiseen tapaan loka-marraskuun vaihteessa. Tapahtumasarja käynnistyy keskiviikkona 22.10. Järviseudun harrastemessuilla, jotka pidetään Vimpelin liikuntahallilla kello 10-18.

Messuilla esittäytyvät alueen yhdistykset ja muut harrastustoimintaa järjestävät tahot. Ohjelmassa on muutenkin paikallista osaamista, kun Juluma, Maritza ja The Voice Kids -tähti Aino Kriikkula esiintyvät.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton – myös messupaikka on ilmainen! Lisätietoja löytyy Järvi-Pohjanmaan kotisivulta.

Väkitukko tanssii Karvalassa

Aisaparin syyskokousta vietetään torstaina 23.10. Kekrikalenterin mukaan tämä torstai on jukoilta, päivä jolloin renkien ja piikojen palvelusvuosi päättyi – eli juko katkesi – ja alkoi viikon mittainen vuosiloma.

Siksi Karvalan nuorisoseurallakin siivitetään yleistä kokousta kansantanssiryhmä Väkitukon esityksellä. Lisäksi on tarjoilua eli kannattaa tulla kuulolle ja keskustelemaan kotiseudun kehittämisestä. Tilaisuus alkaa kello 19.

Unelmista totta

Tulevaisuuden suunnittelun merkeissä pidetään kyläviikoilla pari muutakin tilaisuutta. Perjantaina 24.10. pidetään Särkikylän kylätalolla Unelmista totta -teemailta kello 18 alkaen.

Teemaillan toteuttavat Sankarit- ja Hinku-hankkeet. Vastaava tilaisuus on torstaina 30.10. Karvalan nuorisoseuralla. Yhteistyössä ovat mukana Särkikylän vanhempainyhdistys ja Länsirannan kyläyhdistys ja mukaan kutsutaan kaikenikäiset kyläläiset perheineen.

Koti kylään

Keskiviikkona 29.10. kokoonnutaan Hoiskon Tulivuorikeskukseen keskustelemaan maaseutuasumisesta sekä kylien tonttitarjonnasta ja -markkinoinnista. Alustajana on Alajärven kaupungin kaavoituspäällikkö Pekka Isotalo.

Koolla ovat tähtikylien tonttiyhdyshenkilöt ja mukaan kutsutaan kyläaktiiveja koko Aisaparin alueelta.

Ovet auki maailmalle!

Kiinnostaako kansainvälisyys, ulkomailla opiskelu, lähetystyö tai vaikkapa kielikurssit, yhdistystoiminta ja matkustaminen?

Ylihärmän yläkoululla järjestetään maanantaina 3.11. kansainvälisyyspäivä, joka on kaikille avoin tapahtuma. Koululla voi vierailla kello 10-18 välisenä aikana tutustumassa ohjelmaan ja esittelypisteisiin.

Yhtenä mielenkiintoisena aiheena ovat kansainväliset työleirit. Esimerkiksi Vimpelin Rantakylällä järjestettiin viime kesänä Allianssin kansainvälinen työleiri, jonka aikana kyläkoulu sai uuden maalipinnan ja kokemus oli unohtumaton niin osallistujien kuin kylänkin mielestä.

Tule kuulemaan kokemuksia ja mieti olisiko teidän yhdistyksellä tekemätöntä työtä leiriksi asti.

Luontoelämyksiä reitistöiltä

Luonto tarjoaa mielenrauhaa ja kuntoa. Jotta elämykset saadaan kaikkien ulottuville, tarvitaan turvallisia reitistöjä.

Keskustelemme reitistöjen suunnittelusta ja rakentamisesta Aisaparin alueelle Lapualla Hirvijärven leiritalolla tiistaina 4.11. klo 18 alkaen.

Alustajana on reittisuunnittelun asiantuntija Hannu Salo Lakeuden Elämysliikunta ry:stä. Tilaisuuteen kutsutaan mukaan kaikki luontoliikunnasta kiinnostuneet koko Aisaparin alueelta!

Elämää ja elokuvia

Vuosittaiset Halloweeniin ja Pyhäinpäivään liittyvät teematapahtumat eri paikkakunnilla osuvat kyläviikkojen aikaan, samoin Lisätunti liikunnalle -tapahtumat, Kauhava-viikko ja Nenäpäivä.

Valtakunnallinen kyläelokuvafestivaali pidetään jälleen Alajärven Luoma-aholla lauantaina 25.10. Lyhytelokuvakisan finalistien näytöksestä ja parhaan kyläelokuvan valinnasta tulee jännittävä katselmus, kannattaa tulla paikan päälle!

Festivaalin lastenohjelma alkaa kello 14 ja Suomen Elokuvasäätiön alustus ja kyläelokuvakatselmus käynnistyvät kello 15.

Seminaareja

Kyläviikot päättää Virtaa Lappajärvelle -hankkeen seminaari Kotiseutu ja tulevaisuus, joka pidetään Lappajärven Meteoriitti-salissa koulukeskuksessa torstaina 6.11. kello 15-18.

Puhujana on Future Works Oy:n perustaja, tutkija ja kirjoittaja Petri Rajaniemi. Ohjelmassa on myös keskustelupaneeli.

Seminaareja on luvassa lisääkin marraskuulla, esimerkiksi Järviseudun innovaatiopilotti -hankkeen muotoiluun keskittyvä seminaari 13.11. Lappajärven VM-Carpetilla, mukana muotoilija Stefan Lindfors.

Yhteisötaide ja yhteisöllisyys korostuvat viikolla 47, kun Tännekki tairetta -hanke järjestää yhteisötaidefestivaalin. Festivaalin näyttelyyn kootaan yhteisötaideteos, jota on rakennettu alueen tapahtumissa ja toimipisteissä kevään ja kesän aikana.

Viikkoon limittyy Elokuvakaupunki-hankkeen järjestämä luentotilaisuus lauantaina 22.11. Luennoitsijaksi saapuu näyttelijä Eija Vilpas.
Maaseutuasumisen messuhankkeen päätösseminaari järjestetään 28.11.

Teemana on kuntien ja kylien välinen yhteistyö. Tilaisuudessa julkistetaan uusi maallemuuttovideo ja keskustellaan tähtikylissä kehitellystä tulomuuttajien palvelumallista.

Lisätietoa löytyy tapahtumakalenterista intolinkki.fi