Petra Ollin palkintokaappi täydentyi Uno-pokaalilla torstaina. Kuva: Janina Pitkänen.

Petra Olli on Vuoden esikuva

Viime helmikuussa painiuransa lopettanut, vapaapainissa muiden muassa maailman- ja euroopanmestaruuden voittanut Petra Olli palkittiin torstaina järjestetyssä Urheilugaalassa Vuoden esikuva -palkinnolla.

Esikuva-ehdokkaita oli kaikkiaan kolme: futsalia pelaava ja valmentava Panu Autio sekä korkeushyppääjä Jere Nyström.

Kiitospuheessaan Olli muisti myös omaa esikuvaansa ja tapaamista vuosien takaa.

– Näin nuorena – entisenä vanhana huippupainijana – on oikein suuri kunnia ottaa vastaan Vuoden esikuvan palkinto. Muistan, kun oma esikuvani Pertti Ukkola tuli molskin reunalle seuraamaan treenejäni. Kyllä siinä pienellä Petralla rupesi tossu vipattamaan ja tuli treeneihin tempoa.

Olli kertoi television välityksellä Urheilugaalaa seuranneille, kuinka hän on oman tiiminsä kanssa luonut polun pienestä Lappajärven kylästä maailman huipulle.

– Polku on raivattu auki. Nuoret tarvitsevat esikuvia. Toivottavasti omalla toiminnallani pystyn myös olemaan nuorille jatkossa suuri esikuva ja auttamaan heitä menestyksessä eteenpäin.

Vuoden esikuva voi olla aktiivi tai jo uransa lopettanut huippu-urheilija, jonka asenne, käytös, esiintyminen ja teot sopivat kannustavaksi esimerkiksi koko Suomen kansalle ja etenkin nuorille.
Aikaisempina vuosina Vuoden esikuva -palkinnon ovat saaneet muiden muassa uimarit Ari-Pekka Liukkonen ja Hanna-Maria Seppälä, tennispelaaja Jarkko Nieminen, entinen huippulentopalloilija ja nykyinen lentopallovalmentaja Tuomas Sammelvuo ja nyrkkeilijä Eva Wahlström.