Viikonlopun saldo Etelä-Pohjanmaalla 19 tartuntaa

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin eilen 17.1. kolme uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 476.

Viikonlopun aikana todettiin yhteensä 19 koronatartuntaa. Viimeisen kahden viikon aikana tartuntoja on todettu 48 (ilmaantuvuus 24,8/100 000 asukasta). Työpaikalta saatujen tartuntojen osuus on kasvanut 38 prosenttiin.

Jäljitystyön onnistumista kuvaa se, että sairastuneista 63 prosenttia on ollut jo karanteenissa olevia.

Viime viikolla koronanäytteitä otettiin 1731. Testimäärä on joulukuun notkahduksen jälkeen kääntynyt toivotusti hienoiseen nousuun. Positiivisten näytteiden osuus on kaksi prosenttia kaikista viime viikon aikana otetuista näytteistä.

Sairaalahoidossa on muutamia koronaviruspotilaita.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 65238. Eilen tutkittiin 178 näytettä.

Rokotukset etenevät

Tähän mennessä koronarokotus on annettu valtaosalle niistä henkilöistä, jotka kuuluvat kansallisen rokotusjärjestyksen mukaisesti ensilinjan rokotettaviin. Tällaisia ovat esim. koronapotilaita hoitavien yksiköiden työntekijät sekä sairaalassa että terveyskeskuksissa.

Esimerkiksi Seinäjoella ensimmäisen rokotteen saanut on saanut noin tuhat sairaalan ja Seinäjoen terveyskeskuksen työntekijää.

Koronarokotusten painopiste on siirtymässä iäkkäiden asumispalveluyksiköiden asukkaisiin ja henkilökuntaan.