Vimpelissä ei haluta unohtaa yhtään kylää keskustan kehittämisen varjolla

Vimpelin kunta järjesti viime viikolla yhdistysten tilaisuuden tällä kertaa koronarajoituksia kunnioittaen verkossa.

Mukaan kokoontuikin edustava joukko paikallisten yhdistysten, seurojen ja kylien edustajia kuulemaan ajankohtaista tietoa kunnan avustuksista tälle vuodelle, sekä uudesta sähköisestä hakupalvelusta.

Kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli totesi puheenvuorossaan yhdistysten edustajille, että jatkossakin ajatuksena on järjestää vuosittain vastaava yhteinen ilta, jossa kerrotaan kunnan mahdollisuuksista avustaa toimintaa ja vaihdetaan ajatuksia.

– Meillä on Vimpelissä todella aktiivista yhdistystoimintaa ja kunnan kehittämisestä viime vuosien aikana suuri kiitos kuuluukin juuri niille, Leijonanmieli sanoi ja totesi, että kunta haluaa tukea aktiivisia yhdistyksiä ja mahdollistaa niiden toiminnan.

– Monissa kunnissa on trendi, että kaikki keskitetään keskustaan. Vimpelissä me emme halua unohtaa yhtään kylää ja siksi rahaa kohdennetaan myös kylille niin kauan, kuin niistä löytyy aktiivisuutta.

– Kylissä on aitoa energiaa ja voimavaraa!

Monia avustuskanavia

Vapaa-aika ja kulttuurisihteeri Ari Takala selvitteli kuulijoille parhaillaan haussa olevaa yleisavustusta, liikunta-, nuoriso- ja kulttuuritoimen avustuksia sekä kylien kehittämisrahaa.

Liikuntapalveluiden yleisavustuksia voidaan tänä vuonna jakaa 5500 euroa ja kohdeavustuksia 3000. Nuorisopalveluissa yleisavustuksiin on varattu 2000 ja kohdeavustuksiin 2500. Kulttuuripalveluissa jaetaan vain kohdeavustuksia, joihin on varattu 18600 euroa.

Vimpelin kunnan yleisavustuksia voidaan jakaa kaikkiaan 24000 ja kylien kehittämisrahaa voi hakea keväällä, sitä on tarjolla kaikkiaan 30000 euroa.

Takala selvitteli myös E-P kalenterin käyttöönottoa tapahtumien markkinoinnissa.

Alustusten jälkeen yhdistysten edustajat pääsivät kyselemään avustuksien hausta yksityiskohtaisemmin ja moni epäselvä kysymys saikin heti vastauksensa. Eeva Arpala Aisaparista muistutti, että myös Aisaparilla on parhaillaan rahoitusta tarjolla hyville hankkeille.

Tuula Jokiaho