Kampaamo Hius-Teamin Tiina Kivimäki (takana) ja Terttu Saukko ovat nyt uuden äärellä, kun koronavuoden aikana käydyn pohdiskelun päätteeksi Terttu on jäänyt ansaituille eläkepäivilleen.

Tiina jatkaa Kampaamo Hius-Teamin ohjaksissa Tertun aloittaessa eläkepäivät

Alajärveläisten hiuksia vuosikymmenten ajan hoitaneen Kampaamo Hius-Teamin Tiina Kivimäki ja Terttu Saukko ovat nyt uuden äärellä, kun koronavuoden aikana käydyn pohdiskelun päätteeksi Terttu on jäänyt ansaituille eläkepäivilleen.

Jatkossa Terttu leikkaa vain lastenlasten hiuksia ja ehkä joskus tulee liikkeeseen tuuramaan kun Tiinalla on menoja, mutta muutoin työpäivät ovat nyt takana.

Terttu Saukko on ollut alalla yli 40 vuoden ajan. Hän valmistui 1975 ja työskenteli aluksi vieraan palveluksessa. Kun itseluottamus karttui, hän ryhtyi yrittäjäksi 1983.

Myös Tiina on ehtinyt leikata ja värjätä jo useammat hiukset, sillä työkokemusta on takana 30 vuotta, jolloin valmistuttuaan hän työskenteli lähikunnissa toisen palveluksessa, mutta laittoi pian myös oman toiminimen.

27 vuotta sitten Tiina tuli työhön Tertulle, jonka työntekijä oli tuolloin äitiyslomalla. Naiset huomasivat heti, että heillä oli samanlainen tapa suhtautua työhön ja juttu luisti mukavasti muutenkin.

Niinpä Tiina oli pian Tertun liikkeessä vuokratuolilla, piti välissä äitiyslomansa ja vuonna 2004, kun Terttu oli tehnyt ympäripyöreää päivää yrityksessään ja oli loppuun palamisen kynnyksellä, hän ehdotti Tiinalle mukaantuloa yritykseen.

Näin Tiinasta tuli Hius-Teamin toinen omistaja ja sen jälkeen työtä on tehty yhdessä yrittäjinä samoissa tiloissa ilman isompia erimielisyyksiä.

– Jos jotain erimielisyyttä on joskus ollut, se on varmaankin johtunut enimmäkseen väsymyksestä tai ihan muista asioista, naiset kertovat ja arvelevat, että samat arvot, samanlaiset näkemykset ovat olleet se voima, jolla yhteisen yrityksen pyörittäminen ja töiden tekeminen rinta rinnan on toiminut niin hyvin.

Korona-ajan tultua rajoituksineen ei Hius-Team sulkenut oviaan, vaan asiakkaita palveltiin läpi kevään. Hiljaista pahimmassa vaiheessa toki oli, ja tuolloin Terttu alkoikin tosissaan pohtia, palaisiko hän enää työhön. Viralliset eläkepäivät odottavat keväällä ja vapaa-aika oli tervetullutta jotta saisi enemmän aikaa pienille lapsenlapsille.

Välillä Terttu kuitenkin oli vielä palaamassa takaisin, mutta sitten järki voitti. Vaikka uskollisissa asiakkaista on vielä jopa aina Saukonkylältä saakka asiakkaina olleita, niin joskus on osattava vetää raja johonkin.

– Työ on ollut aina niin mukavaa, että etenkin lasten kasvettua huomasin voivani tehdä ihan miten pitkää päivää tahansa. Niinpä työstä tuli myös harrastus ja lopulta väsyin, Terttu muistelee.

Kelloa ei työssään vahdi Tiinakaan, mutta yrittää rauhoittaa itselleen myös vapaapäiviä. Hän tekee myös aamuja, iltoja ja joka toisen lauantain pyrkien siihen, että viikolla työaika ajoittuisi kello 7-22 välille.

Asiakaspalvelu ja työn laatu ovat varmasti niitä valttikortteja, joilla Hiusteam on menestynyt ja menestyy jatkossakin, eikä haitaksi ole yrittäjien intohimoinen suhtautumine työnsä jälkeen.

Erityisen tärkeinä molemmat pitävät kampausten tekoa. Niiden teko on aina valtava ilo, mutta jokaista kertaa edeltää valtava jännitys. Tulossa olevaa kampausta saattaa miettiä mielessään edeltävät yöt vaihe vaiheelta, jotta varmasti morsiamen tai muun juhlan kohteen kampaus kestäisi upeana koko juhlapäivän ajan.

Viime vuoden lopulla Hius-Teamin yrittäjät saivat vastaanottaa Alajärven Yrittäjät ry:ltä huomionosoitukset. Yrittäjäristin sai Tiina Kivimäki ja timanttisen yrittäjäristin Terttu Saukko, mistä he ovat kiitollisia yrittäjäjärjestölle.

Asiakkaita tullaan muistamaan kahvitteluin Tertun eläkkeelle jäännin vuoksi, kunhan koronarajoitukset sen sallivat!

Tuula Jokiaho