DNA:n 5G-verkko on nyt avattu myös Alajärvelle. Kuvassa 5G-tukiaseman asennustöitä.

5G verkko on nyt laajentunut myös Alajärvelle

DNA:n 5G-verkko on nyt avattu myös Alajärvelle. Verkko kattaa jo yli 1,8 miljoonaa ihmistä, eli joka kolmas suomalainen asuu jo 5G-verkon palvelualueella.

DNA avaa kymmeniä tukiasemia viikoittain eri puolille Suomea, ja palveluita on jo nyt tarjolla 84 paikkakunnalla. Rakentamista ohjaa valmiiden suunnitelmien lisäksi akuutti verkkodata.

Alajärvellä 5G-verkko on rakennettu aluksi keskustaan ja se kattaa seuraavat alueet: Tuluutti, Toukola ja Hirsikangas. Verkon peittoalue on siis toistaiseksi melko rajattu, mutta laajenee tulevaisuudessa.

– On hienoa päästä tarjoamaan 5G-palveluita Alajärven asukkaille. Olemme keskittyneet Alajärvellä nyt aluksi 5G-palveluiden tuomiseksi kaupungin tiheimmin asutuille alueille, kuten keskustaan ja sen lähiympäristöön, kertoo DNA:n radioverkkojohtaja Jarkko Laari.

Taajama-alueilla DNA tarjoaa 5G-palveluita erityisesti matkapuhelinten käyttäjille, mutta pientaloalueilla verkon avulla pyritään tarjoamaan nopea, vakaa ja edullinen vaihtoehto 4G-mokkulalle tai kiinteälle kuituyhteydelle.

DNA Koti 5G tuo omakotitaloon, paritaloon tai rivitaloon nopean ja toimintavarman netin. Luotettava yhteys tarjoaa riittävän kaistan koko perheen käyttötarkoituksiin, sillä kodille varataan oma kaistaosuus ja tarjotaan takuunopea yhteysnopeus.