Hieronta-asiakkaitaan Karoliina Joohs pystyy nyt auttamaan myös purentalihaskoulutuksessa saatujen niksien avulla. Hoito rentouttaa purentalihaksia ja pään aluetta. Yksilöpuolen ohjauksia Karoliina tekee edelleen säännöllisesti, mutta ryhmäliikunta on siirtynyt valtaosin verkkoon.

Korona-aika nosti Fitnesspalvelu Karoliinan livejumpat suosioon!

Vimpelissä kymmenisen vuotta toimineen Fitnesspalvelu Karoliinan yrittäjä Karoliina Joohs on korona-aikana tullut jumppaajille tutuksi omaa seutukuntaa kauempanakin.

Keväällä huhtikuussa käynnistetyt livejumpat ovat saavuttaneet hurjan suosion ja Karoliinan tunneilla jumppaa nyt enemmän väkeä kuin koskaan ennen, ja paljon aikaisempaa suuremmalta alueelta. Livetunnille osallistua kuka tahansa, asuipa missä tahansa!

– Todennäköisesti livetunnit jäävät ohjelmaan myös sitten, kun ajat taas joskus normalisoituvat, Karoliina arvelee, sillä niin hyvää palautetta hän on niistä saanut.

– Moni nauttii siitä, ettei tunnille tarvitse erikseen lähteä. Pienten lasten äitien ei tarvitse sopia lastenhoitoa ja ylipäätään osallistuminen jumppaan kotona on vaivatonta.

Samaan aikaan paikan päällä Vimpelissä ei ryhmäliikuntatunteja ole juurikaan ollut, mutta yksilöpuolen ohjauksia on jonkin verran. Lisäksi Karoliina on lukion liikkuva koulu -hankkeessa mukana pt:n ominaisuudessa.

Muutoksien aikaa

Viime vuosi tarkoitti Fitnesspalvelu Karoliinassa monia muutoksia. Yrityksen isoista toimitiloista luovuttiin, mutta ei pelkästään koronan takia.

– Olin miettinyt jo vuoden verran ryhmätoiminnan vähentämistä. Olin miettinyt, että kauanko haluan vetää kaksi tai kolme jumppaa joka ikinen ilta, etenkin nyt kun liikuntapuolen rinnalla toisena toimialana oleva hieronta on yhä vahvistunut.

Koronan laitettua ryhmäliikunnat tauolle, oli lopullinen päätös helppo tehdä. Karoliina muutti toimitilansa uuteen osoitteeseen lähelle kirkkoa ja luopui ryhmätilasta. Ryhmäjumppien vetämisestä hän ei kokonaan kuitenkaan luopunut, sillä kunnalla on tarjota vuokralle hyviä saleja, joissa ryhmätoimintaa voi vetää.

Parhaillaan Karoliina on jälleen käynnistellyt tunteja pienille ryhmille kokeilumielessä, mutta todennäköistä on, että enemmän niitä tulee tarjolle vasta kesällä, kun päästään ulos.

Livetreenit toteutetaan säännöllisesti suljetuissa ryhmissä, joihin pääsee mukaan kerta- tai kuukausimaksuilla. Välillä sivuilla on myös ilmaisjumppia, joten kannattaa seurata ja lähteä mukaan jumppaamaan!

Karoliinan päivät kuluvat nyt pääsääntöisesti hierontatöitä tehden. Hän valmistui hierojaksi vuonna 2017. Karoliina hakeutui alan koulutukseen, koska halusi oppia jotain uutta, jonka sopisi yrityksen palveluihin.

Ratkaisu olikin hyvä ja asiakkaiksi on etsiytynyt paljon liikkuvia työikäisiä ihmisiä, ja hänellä on sopimus myös Vimpelin Vedon kanssa. – Monilla asiakkaistani kropan jumit ovat tulleet nimenomaan liikunnasta, mutta toki on heitäkin, joiden ongelmat ovat peräisin yksipuolisista työasennoista.

Uusimpana asiana Karoliina on hakenut oppia työhönsä purentalihaskoulutuksesta. Koulutuksessa saadun opin avulla on mahdollista auttaa muun muassa stressistä ja jännityspäänsärystä kärsiviä. Hoito rentouttaa purentalihaksia ja pään aluetta.

Purentalihaskoulutuksen myötä asiakaskunta on laajentunut ja tähän hoitoon tuodaan usein myös lapsia, onhan esimerkiksi monella koululaisellakin jännityspäänsärkyä.

Hieronta onkin ala, johon Karoliina haluaa tulevaisuudessa panostaa yhä enemmän. Esimerkiksi urheiluhieronta on osa-alue, josta seuraavaksi olisi mukava saada lisäoppia.

Tuula Jokiaho