Alajärvi kysyy asukkailtaan

Alajärven kaupunki on avannut asukkaille suunnatun kyselyn, jossa selvitetään alajärveläisten kokemuksia yhdenvertaisuudesta kaupungissa ja sen palveluissa.

Kyselyyn voi vastata 2.12. asti joko verkossa tai paperilomakkeella, joita on saatavilla uimahallilla ja kirjastoissa. Kyselyn tuloksia käytetään kaupungin yhdenvertaisuussuunnitelman laatimisessa.

MAINOS

Alajärven kaupunki on laatimassa palvelujaan koskevaa yhdenvertaisuussuunnitelmaa.
Osana sitä toteutetaan asukkaille suunnattu kysely, jossa kartoitetaan alajärveläisten kokemuksia yhdenvertaisuudesta Alajärven kaupungissa ja sen palveluissa.

Kyselyyn voivat vastata kaikki alajärveläiset riippumatta siitä, onko heitä kohdeltu syrjivästi tai epätasa-arvoisesti. Kyselyyn vastataan anonyymisti eikä vastauksia voida liittää
tiettyyn henkilöön.

Kysely on avoinna 9.11.–2.12. verkossa. Kyselyyn voi vastata myös paperilomakkeella, joita on saatavilla uimahallilla ja kirjastoissa.

– Haluamme selvittää alajärveläisten kokemuksia kaupungin ja sen palvelujen yhdenvertaisuuden tilasta, jotta voimme tunnistaa asiat, jotka vaativat parannusta, kertoo vt. hallintojohtaja Henna Matintupa.

Kyselyn tuloksia käytetään Alajärven kaupungin yhdenvertaisuussuunnitelman laatimisessa. Suunnitelmassa määritellään, miten Alajärven kaupunki edistää yhdenvertaisuutta omassa toiminnassaan, sekä ehkäisee ja puuttuu syrjintään. Suunnitelma valmistuu alkuvuodesta 2023.

– Toivomme, että kyselyyn vastaisivat erityisesti ne, jotka ovat kokeneet tulleensa syrjityksi
tai saaneensa epätasa-arvoista kohtelua, jatkaa Matintupa.

MAINOS
Exit mobile version