Vimpelin Vaparin tarina saa jatkoa Vuoropari Oy:n toimesta

Vimpelin Vaparin kauppias Jari Salmi luovutti avaimet uusien Vuoropari Oy:n kauppiaspariskuntien, Jouni ja Jenni Herralan sekä Inka ja Toni Herralan, käsiin.

Helmikuussa Vimpelissä puhalsivat uudet tuulet, kun urheilutarvikkeisiin ja rakennusalan pintamateriaaleihin erikoistunut liike Vimpelin Vapari sai uudet kauppiaat ja nimeksi vaihtui Vuoropari Oy.

– Vaparin omistaja Jari Salmi soitti reilu kuukausi sitten kaupaten ensisijaisesti liikekiinteistöä. Siitä se ajatus sitten lähti ja jalostui lopulta kiinteistön ja liiketoiminnan ostoksi, kertoo Jouni yrityskauppojen alkumetreistä.

MAINOS

Vuoropari Oy:n uudet omistajat Jouni ja Jenni Herrala sekä Toni ja Inka Herrala eivät suinkaan ole eilisen teeren poikia yrittäjäuralla, sillä pariskunnilla on jo ennestään yritystoimintaa ja siitä kertynyttä tietotaitoa tahoillaan.

Jouni ja Jenni Herrala aloittivat yrittäjäuransa alunperin maatalouden saralla vasikoiden välikasvatuksen merkeissä. Loppuvuonna 2020 he tekivät päätöksen jatkaa yrittäjyyttä pidemmälle ja ostivat Rakennustyö Timo Uitto Oy:n, jonka nimeksi vaihtui tuolloin J&J Herrala Oy.

Kun kipinä oli kerran syttynyt, sitä ei sammuttanut mikään, vaan se roihahti vuosi tämän jälkeen paloksi laajentaa toimintaa ja he ostivat Vimpelin Puu ja Parkin liiketoiminnan jatkaen pakkausalustojen teon merkeissä.

Eipä sen koommin ole saanut Toni ja Inka Herralaltakaan itseluotu työ yrittäjyyden janoa sammumaan. Tonilla on ennestään kasvinviljelytila Lappajärvellä ja hänet voi nähdä tämän lisäksi kaivinkoneen puikoissa työskennellen.

Puolisonsa Inka sen sijaan on menettänyt sydämensä kauneusalalle ja perustanut InKauneus-yrityksen Lappajärvelle 2009, hän on ehtinyt myöhemmin laajentaa yrityksensä palvelutarjonnan ulottumaan myös Seinäjoelle ja Kokkolaan omiksi toimipisteiksi.

Paikallisten palveluiden säilyttäminen tärkeää

Pariskuntien sama sukunimi ei ole arvatenkaan ainut yhdistävä tekijä, sillä vahvan ystävyyssiteen lisäksi Toni ja Jouni ovat pikkuserkkuja keskenään.

Pitkäaikainen ystävyys ja sen kautta kehittynyt luottamus toisiinsa tarjosivat pariskunnille oivan tilaisuuden toteuttaa yritysunelmia toteen yksissä tuumin. Mitkä asiat ostopäätökseen ensisijaisesti vaikuttivat ja oliko päätös helppo?

– Innokkuus yrittämiseen sekä paikallisten palvelujen säilyttäminen vaikuttivat tärkeimpinä ostopäätökseen.

– Päätös oli todella nopea ja aika helppo, sen jälkeen kun keksittiin Inka ja Toni kysyä yhtiökumppaneiksi. Ajatellaan, että elämä on nyt ja halutaan toimia silloin, kun tuntuu että pitää toimia. Tekemättömiä asioita kadutaan, ei niinkään niitä, jotka on tehty, tuumii Jouni hyväntuulisesti.

Vuoropari Oy:n on tarkoitus ainakin aluksi aloittaa samalla rungolla kuin Vapari, mutta uusiakin tuotteita suunnitellaan otettavan tarjontaan mukaan sekä yhteistyötä urheiluseurojen kanssa pidetään toivottuna ja tärkeänä.

Jouni tunnetaan jatkossa yrityksen toimitusjohtajana ja Inka puheenjohtajana, mutta kaikkien yhtiökumppaneiden on tarkoitus toimia vahvasti taustalla ja mahdollistaa palkatuille myyjille hyvät puitteet.

Paikallisten palvelujen säilyttämisen lisäksi yrittäjillä on tavoitteenaan kehittää toimintaa asiakkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaan. Tällä hetkellä asiakas voi löytää hyllyistä urheiluvälineitä, kenkiä, kalastustarvikkeita sekä vapaa-ajanvaatteita niin ulos kuin sisällekin. Myös remontointia ja sisustamista suunnittelevat voivat edelleenkin suunnistaa RTV:n pintamateriaaleja valkkaamaan.

Miten päädyitte nykyiseen Vuoropari-nimeen?

– Aikamme pyöriteltiin joitain nimiä, jotka vähän viittaisivat Vapariin, pesäpalloon tai Vimpelin Vetoon, ja päädyttiin lopulta Vuoropariin. Nimi viittaa pesäpalloon ja ehkä jotenkin kahteen omistajapariskuntaankin, sekä entiseen Vapari-nimeen, Jouni kertoo.

Annika Brander

MAINOS
Exit mobile version