Alajärven Nuorisoseura herää uuteen kevääseen!

Toni Harjulan ja Nanika Vainionpään Vilho-poika on jo kovaa vauhtia varttumassa kunnon nuorisoseuralaiseksi. Alajärven Nuorisoseuran varapuheenjohtaja Teresa Kyrönlahti iloitsee siitä, että mukaan toimintaan on saatu uutta ja innokasta väkeä.

Viime syksynä kerroimme Torstai-lehdessä, miten monenlaisten vaikeuksien kanssa kamppailleen Nuorisoseuran toiminta oli käytännössä kahden naisen, puheenjohtaja Tuula Viitalan ja varapuheenjohtaja-sihteeri Teresa Kyrönlahden käsissä, ja miten kipeästi uusia toimijoita kaivattiin.

Tuo juttu aikaansai pienen kansanliikkeen ja uusia toimijoita ja sitä myötä uutta toimintaa löytyi! Nyt Nuorisoseuran tulevaisuus näyttää valoisammalta kuin vuosikausiin! Kaikki vaikeudet eivät vielä ole takanapäin, mutta toimintaa on tulossa ja tekijöitä on nyt kahden sijasta jo kymmenen!

MAINOS

Monenlaista toimintaa

Yksi mukaan talkoisiin Nuorisoseuran hyväksi lähtenyt uusi toimija on Toni Harjula, joka kertoo, että kun porukkaa saatiin kasaan, oli ensimmäinen tehtävä siivota talo kunnolla. Vanhaa tavaraa oli joka paikka täynnä.

– Tämä talo on historiallisesti arvokas kohde Aallon ensimmäisenä julkisena suunnittelukohteena ja nyt kun Aalto-viikkokin on tulossa, pitää talon olla sen arvoisessa kunnossa.

Isoja ongelmia talon ylläpitoon ovat aiheuttaneet paitsi toimijoiden vähyys, myös taloudelliset haasteet.

Nyt Nuorisoseuralle on saatu omat nettisivut varauskalentereineen ja hintatietoineen ja talon tapahtumia voi seurata niin Facebookissa kuin Instassakin. – Paikkaa on vaikea varata yksityistilaisuuksiin, kokouksiin tai tapahtumiin, jos ei tiedä koska se on vapaana ja mitä se maksaa, Harjula toteaa.

Nuorisoseura on aloittamassa tapahtumien järjestämisen ja niistä ensimmäinen on tulossa 13.4., jolloin päästään näkemään Sipsettin Aikamatkalla -näytös, joka on nostalginen musiikkimatka 1920-luvulta 2000-luvulle.

11.5. taas on luvassa Tarja Kultavuoren, Jarkko Järvenpään, Timo Pyylammen ja Arja Piilon toteuttama Kirjeitä Kaivatulle, joka on puhutteleva esitys koostuen sotavuosien musiikista, kirjeistä ja tarinoista.

Huhtikuun lopussa lauantaina 27.4. talolla pidetään Kevätkirppis kello 11-17. Kellonajassa on pyritty huomioimaan vuorotyöläiset, jotta heilläkin olisi mahdollisuus tulla paikalle ostoksille. Siivousurakan yhteydessä talosta löytyi 30 pöytää ja ne alkavat olla nyt kaikki myyty, joten myyjiä kirpparille on tulossa paljon – toivottavasti myös asiakkaita tulee paikalle runsaasti!

Myyntipöytiä voi vielä kysellä Tatjaana Haloselta, joka hoitaa kirppispöytien varaukset.

Rokulisunnuntaina 7.7. kello 15 Nuorisoseuralla on luvassa varsin tasokas konsertti, Rajoilla Ensemble Goes America!

Rajoilla Ensemblen kesäkiertue 2024 vie uudelle mantereelle Amerikkaan, missä jazz ja alkuperäisasukkaidenmusiikin piirteistö sulautuivat osaksi taidemusiikkia.

Konsertin ohjelmassa on muun muassa operettisävelmiä, elokuvamusiikkia ja musikaalisävelmiä.

RajoillaEnsemblen viisihenkisen orkesterin solisteina laulavat tenori, Tangokuningas 2019 Johannes Vatjus ja kansainvälisen Elizabeth Connell -laulukilpailun voittaja sopraano Hannakaisa Nyrönen!

Myös muita tapahtumia on jo alustavasti suunnitteilla ja yhtenä ajatuksena on ollut, että miksipä ei talolla voitaisi taas alkaa pelata bingoakin?

– Kannattaa ottaa Nuorisoseuran sivut seurantaan, niin pysyy selvillä siitä mitä tapahtuu!

Aalto-viikollakin talossa todennäköisesti tapahtuu jotain, mutta se ei ole vielä tiedossa, kenen toimesta.

Jäseniä ja toimijoita tarvitaan yhä

Nuorisoseuran talous on tällä hetkellä tilanteessa, jossa eletään kädestä suuhun, mutta laskut saadaan maksettua. Tavoite onkin saada koottua pientä pohjakassaa ja sitä varten on lähestytty paikallisia yrittäjiä. Kannattajajäseniä yrityksistä onkin saatu jo kymmenkunta.

Normaaleja henkilöjäseniä on ollut tähän saakka varsin vähän. Jäsenmaksu on vain kymmenen euroa ja nyt kampanjan avulla uusia jäseniä saatiin yhden viikon aikana 20! Mukaan jäseneksi voi tulla joko kotisivujen tai Facebookin linkin kautta.

Taloa vuokrataan ulkopuolisille. Tilat ovat hyvät ja vuokrata voi joko koko talon tai vain ravintolaosan hyvine keittiöineen. Talossa ei tutkitusti ole hometta eikä kosteusvaurioita ja astiastokin löytyy käyttöön tai vuokrattavaksi.

Talon vuokrahinnat eivät päätä huimaa, sillä arkisin koko talon saa käyttöönsä 150 eurolla vuorokausi.

Positiivinen tunnelma talon ympärillä on nyt tarttunut alajärveläisiin laajasti, sillä kun talossa on tarvittu pieniä kunnostustöitä, on paikallisia yrittäjiä rientänyt apuun talkoohengessä. Ja vaikka vapaaehtoisia toimijoita on nyt aikaisempaa enemmän, niin uusiakin mahtuu mukaan!

Mielellään toimijat myös kuulevat alajärveläisiltä ideoita siihen, millaista toimintaa taloon kaivattaisiin. Toimintaa voidaan järjestää, kun on väkeä sitä toteuttamaan!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version