MAINOS

Vimpeli mukana kuntien palveluita ja päätöksentekoa kartoittavassa mielipidekyselyssä

Kaikkiaan 31950 kansalaista ympäri Suomea saa lähiviikkojen aikana kyselylomakkeen, jossa kysytään vastaanottajan käsityksiä omasta asuinkunnastaan ja sen tavasta hoitaa asioita. Samalla selvitetään, mitä vastaajat ajattelevat kunnallisista palveluista ja miten he osallistuvat kuntansa päätöksentekoon.

Kysely on osa kunnissa toteutettuja ja tulevia uudistuksia arvioivaa laajaa ARTTU2-tutkimusohjelmaa. Tutkimusohjelma seuraa kuntien kehitystä vuoteen 2018 saakka.

MAINOS

Nyt toteutettava kysely on yksi laajimmista kuntalaisten näkemyksiä kartoittavista selvityksistä. Edelliset vastaavanlaajuiset kyselyt on tehty vuosina 2011 ja 2008.

Kysely tarjoaa kunnille tutkittua tietoa päätöksenteon tueksi ja toiminnan kehittämiseksi. Ensimmäisiä tuloksia on odotettavissa alkukesällä 2015.

Kuntaliiton tutkimuspäällikön Marianne Pekola-Sjöblomin mukaan on äärimmäisen tärkeää, että ne kuntalaiset, jotka saavat kyselylomakkeen, tuntevat asian omakseen ja vastaavat aktiivisesti kyselyyn.

– Tutkimuksen kattavuuden ja luotettavuuden varmistamiseksi kyselyn vastausprosentti pitäisi saada mahdollisimman korkeaksi. Edellisessä vastaavassa kyselyssämme vastausprosentti oli 40,1, Pekola-Sjöblom sanoo.

Mukana 40 kuntaa

Kysely lähetetään Väestörekisterikeskuksen otoksen mukaisesti kaikkiaan 31950 täysi-ikäiselle kuntalaiselle. Kuntakohtaiset otokset vaihtelevat 250:sta 1900 henkilöön. Kuntakohtaisiin otoksiin vaikuttaa kuntakoon lisäksi toteutettujen kuntaliitosten laajuus.

Tutkimusohjelmassa on mukana 40 kuntaa: Askola, Espoo, Hattula, Hirvensalmi, Hollola, Hämeenlinna, Inari, Jyväskylä, Kankaanpää, Keitele, Kemiönsaari, Keuruu, Kokkola, Kotka, Kurikka, Kuusamo, Lappeenranta, Lempäälä, Liperi, Mikkeli, Mustasaari, Nivala, Oulu, Paltamo, Parkano, Petäjävesi, Pudasjärvi, Raasepori, Raisio, Rautalampi, Salo, Sipoo, Säkylä, Tampere, Tornio, Turku, Vaasa, Vantaa, Vimpeli ja Vöyri.

Kuntalaiskysely lähetetään 40 tutkimuskunnan lisäksi myös Hollolan kanssa vuonna 2016 liittyvän Hämeenkosken ja Kurikan kanssa vuonna 2016 liittyvän Jalasjärven kuntalaisotoksille.

Kysely lähetetään suomen- ja ruotsinkielisenä. Postikyselyn saavat voivat vastata kyselyyn myös sähköisesti.

MAINOS
Exit mobile version