MAINOS

SoPS vietti päättäjäisiä

Soinin Palloseura vietti kauden päättäjäisiä ja samalla seuran 10-vuotisjuhlaa.Seuran puheenjohtaja Juha Huvila kertoi seuran alkuajoista.

– Sarjatoiminta on käynnistynyt 90-luvun taitteessa Soini-Futis -90 nimellä, jonka puuhamiehenä toimi Jussi Paarvala.

MAINOS

– Soini-Futiksen jälkeen jalkapallotoimintaa Soinissa pyöritti Soinin Tiikerit aina vuoteen 2006 asti. Tammikuussa 2007 joukko soinilaisia Aatos Takalan johdolla perusti Soinin Palloseura ry:n eli SoPSin.

Aluksi pelattiin sekä junnusarjoja että miesten 6-divaria. Samalla nytkähti nurmikenttäprojekti käyntiin ja kenttä valmistui kesällä 2009. Pelaamaan päästiin kesällä 2010, kertoi Huvila.

– Viime vuonna vastaavassa tilaisuudessa puhuin kaikkien aikojen SoPS-kesästä – mutta tänä kesänä ”rysähti” vanhat luvut rikki. Sopsissa pelasi 5 joukkuetta, 85 junioripelaajaa. Pallokoulukin järjestettiin. Lisäksi heinäkuussa järjestettiin SoPS-viikko.

Huvila antoi kiitokset pelaajille, valmentajille, joukkueenjohtajille, huoltajille, vanhemmille ja tukijoille. Monia talkootehtäviä on tehty kuluneen vuoden aikana.

09Seuran tyttöjoukkue valmentajineen ja huoltajineen palkittiin seuran päättäjäisissä.Uusia vetäjiä on saatu viime kesälle. Huoli tulevaisuudesta on, että kuinka saadaan toiminta jatkumaan tässä laajuudessa jatkossa? Tarvitaan valmentajia ja joukkueenjohtajia. Johtokunnassa on tarve rahastonhoitajalle, luettelee Huvila tulevaisuuden haasteista.

Pojat -09 ikäluokassa tuli upea jalkapallobuumi ja koko kesän ajan oli mukana peräti 18 pelaajaa.
Koska pelaajamäärä oli näin iso, jaettiin pelaajia eri turnauksiin pelaamaan, jotta saisi aina kunnolla peliaikaa kun on mukana – ja lisäksi riittävästi pelejä kaikille.

Piirisarjassa 6 turnausta, 4 lisäturnausta muualla, oma 5 joukkueen turnaus Soinissa.

Ikäluokassa ei tilastointia – kauden aikana kerättiin paljon kokemusta ja tilille kertyi niin voittoja, tasapelejä kuin tappioita. Valmentajina toimivat Juha Huvila ja Emmi Tiukkanen. Joukkueenjohtaja toimi Saana Peura.

Pojat -04 joukkueen pohjalla oli Emmin ja Laura Ojalan vetämä Futsal-kausi, jonka päälle oli hyvä lähteä rakentamaan. Kauden aikana tuli neljä voittoa, tasapeli ja neljä tappiota. Joukkue oli sarjataulukon puolivälissä.

Perinteiseen tapaan keväällä hiukan käynnistysvaikeuksia mutta peli alkoi parantua kesän edetessä.
Syyskauden III-divarissa oli huikeaa lentoa – sarjan 2. sija tasapisteissä SJK:n kanssa.

Tytöt -03-joukkue sai juhlassa kaikki mitalit hyvästä kaudesta. Joukkueesta palkittiin erikseen Celestina Katajamäki, Saga Kurunmäki ja Julia Järvinen. 09, 08- ja 06-pelaajat saivat kaikki huivit.
06- joukkueesta palkittiin erikseen Eeli Hänninen, Jasu Leikkari, Chaska Katajamäki.

Pojat 04: kaikille mitali (sarjan 2. sija) + erikseen palkittiin Onni Kivipelto (sarjan paras maalintekijä), Onni Tallbacka, Iivari Huvila, Jere Kiiltomäki.

Kiertopalkinnot saivat JULMA (Joukkuepelaaja, Urheilullinen, Lahjakas, Määrätietoinen, Aktiivinen) Janrik Jaakkola, Vuoden tyttöpelaaja Anna Leppälä ja Vuoden poikapelaaja
Jasse Leikkari.

Rami Puro

MAINOS
Exit mobile version